Земляк: Я вживала тільки дозволені препарати, це перша така справа у світі

Земляк: Я вживала тільки дозволені препарати, це перша така справа у світі

Відео
Укрінформ
Українська легкоатлетка Ольга Земляк вважає, що Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) несправедливо відсторонила її від усіх міжнародних змагань через потенційне порушення антидопінгових правил і не робить кроків, щоб розібратися в цій справі.

Про це спортсменка розповіла в ефірі програми "Роздягальна".

"Прийшов лист від на той момент незнайомій нам організації. У першому листі не було рекомендації на відсторонення. Але на той момент, тобто, перед чемпіонатом світу ФЛАУ вирішила перестрахуватися, і мене усунули від всіх змагань під егідою IAAF. Тому я не можу брати участі в змаганнях ні за збірну України, ані у комерційних стартах на період розслідування", - цитує Земляк XSPORT

У тій же програмі юрист Євген Пронін заявив, що може довести легітимність рішення ФЛАУ щодо відсторонення легкоатлеток, а справа може тривати ще півроку, а то й рік.

ФЛАУ в офіційній заяві вказала, що в пробах спортсменок був значно завищений рівень тестостерону. Однак, як заявила Земляк, в її випадку аналіз проводився новим методом, який тільки знаходиться в процесі розробки.

Читайте також: Земляк вважає несправедливим своє виключення зі складу збірної

Також Ольга нарікає на те, що національна федерація не робить ніяких кроків щодо її захисту: "Існує два методи перевірки наших допінг-проб. Вони перевірялися методом, який знаходиться в процесі розробки. Він не сертифікований. Самі вчені вказують на те, що метод розробляється, що існує велика похибка і так далі. У цій історії треба розібратися. Але я не бачу ніяких кроків у цьому напрямку з боку ФЛАУ. Федерація - це орган, який повинен приймати рішення. І приймати рішення на основі одного листа, де написано, що мене підозрюють у вживанні якогось препарату... Надайте мені докази. Юрист мені сказав, що це перша подібна справа не тільки в Україні, але і в світі. Тобто, ніхто зі спортсменів не отримував таких ось "щасливих" листів. Я вживала тільки дозволені препарати".

Відео ефіру з Ольгою Земляк:

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-