Збірна України з біатлону не поїде на етап Кубка світу до Росії

Збірна України з біатлону не поїде на етап Кубка світу до Росії

Укрінформ
Збірна України з біатлону не братиме участь в дев’ятому етапі Кубка світу, який проходитиме в Тюмені (Росія) з 20 по 25 березня 2018 року.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов після зустрічі з президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком.

"Сьогодні мав зустріч із президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком. Обговорювали ситуацію, яка склалася навколо проведення останнього етапу Кубку світу з біатлону. Держава не має права втручатися у діяльність спортивних федерацій, як окремих громадських організацій. Але всі правила мають виключення. Бо йдеться про країну-агресора, країну, яка систематично нехтує міжнародним законодавством, в тому числі у сфері спорту, не дотримується антидопінгових правил. Було прийняте спільне рішення - збірна України не братиме участь у дев`ятому етапі Кубку світу у Тюмені", - написав Ігор Жданов у Facebook.

Читайте також: Жданов закликає біатлоністів бойкотувати етап Кубка світу в Росії

Раніше міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликав Федерацію біатлону України бойкотувати етап Кубка світу з біатлону в російській Тюмені і звернувся до всіх міжнародних федерацій з проханням "не проводити міжнародні спортивні змагання на території держави-агресора та злісного порушника Всесвітнього антидопінгового кодексу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-