Підручний: У змішаній естафеті збірна України завжди мала більше шансів

Підручний: У змішаній естафеті збірна України завжди мала більше шансів

Укрінформ
Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, як намагався перехитрити титулованих суперників у тріумфальній змішаній естафеті на етапі Кубка світу в Контіолахті, та поділився планами на майбутнє.

"Звісно, ми чекали на хорошій результат на цьому етапі. Все, що ми зробили на тренуваннях, не могло не принести результату. Не хвилювався взагалі, якось усе спокійно було. Розумів, що з цими суперниками я можу боротися і не раз це доводив. Прогнозував, якщо доведеться боротися до самого фінішу, то росіянину Цвєткову буде важко. До першого вогневого рубежу і після нього була стратегія триматися групи. До другого рубежу суперники сильно збавили темп, ніхто не хотів ставати на першу установку. В мене швидко падав пульс, і я вирішив пришвидшити темп перед стрільбою, щоби прийти у своєму режимі й дати понервувати суперникам. А вже фінішне коло було максимальним. Намагався зберегти перевагу, але хлопці у групі зі спуску їхали швидше, тому мене досить швидко наздогнали. Під час підйому просто працював, намагався тримати темп групи і й не наступити на лижі та палиці суперникам.

Щодо перспективи саме класичної змішаної естафети для української команди. Вона, в принципі, й раніше була нашим видом. Тренерам я завжди говорив, що в цій естафеті у нас найбільше шансів, адже зібрати двох сильних дівчат та двох хлопців легше.

Щодо подальшої роботи з чоловічою командою головного тренера Юрая Санітри. Я за те, щоб працювати з цим тренером і надалі. Зараз почуваюся досить добре. Думаю, на норвезький етап сили є", - розповів Підручний в інтерв’ю "UA:Біатлон".

Читайте також: Україна здобула "срібло" у змішаній естафеті Кубка світу з біатлону

Нагадаємо, у суботу, 9 березня, українська збірна з біатлону, до складу якої увійшли Анастасія Меркушина, Віта Семеренко, Артем Прима та Дмитро Підручний, виборола "срібло" у змішаній естафеті на етапі Кубка світу в Контіолахті (Фінляндія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-