Черницький: У напівмарафоні в Києві виступить рекордна кількість учасників

Черницький: У напівмарафоні в Києві виступить рекордна кількість учасників

Укрінформ
Генеральний директор Run Ukraine Дмитро Черницький поділився очікуваннями від наймасовішої бігової події України – напівмарафону Nova Poshta Kyiv Half Marathon, який пройде в Києві 22 квітня 2018 року.

"Ukraine Running League - це програма, яка об'єднує основні бігові події в Україні. Вони проходять в таких містах, як Київ, Одеса, Дніпро і Львів, а фінал Ліги відбудеться в цьому році в Запоріжжі. Метою Ліги є залучення простих людей до спорту, до здорового способу життя, щоб люди починали бігати, відкривали для себе біг як інструмент омолодження. У програмі Ліги представлена ​​і спортивна, професійна складова. Київський напівмарафон має "бронзовий" статус. Це категорія, в якій в основному беруть участь професійні атлети. Визначатимуться переможці, встановлюватимуться рекорди.

Біговий сезон починається у квітні з київського напівмарафону - 22 квітня. Переможці отримають по 1 500 євро. На цих змаганнях один з найбільших призових фондів, які є в Лізі.

У минулому році взяли участь близько 50 представників різних країн. В цьому році планується 50-55 країн-учасниць. Загальна кількість учасників становитиме близько 13 000. Це буде рекорд України. Думаю, це буде наймасовіша бігова подія в Україні", - розповів Черницький в інтерв’ю XSPORT

Читайте також: Вперше розміри призових у паралімпійців і олімпійців України зрівняються

Нагадаємо, в липні 2017 року київський напівмарафон отримав статус IAAF BRONZE LABEL. Зараз у світі тільки 32 бігові події мають BRONZE LABEL, серед яких відомі міжнародні забіги EA7 Emporio Armani Milano Marathon, PZU Warszawa Marathon і Zurich Marathon. На пострадянському просторі цей статус мають тільки два заходи: Minsk Half Marathon і Lattelecom Riga Marathon. Для отримання цього статусу організатори виконали ряд вимог IAAF 9 квітня у час проведення сьомого Київського напівмарафону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-