Вперше розміри призових у паралімпійців і олімпійців України зрівняються

Вперше розміри призових у паралімпійців і олімпійців України зрівняються

Відео
Укрінформ
Вперше представники паралімпійської  і олімпійської збірних України отримають однакові грошові винагороди за призові місця.

Призери Паралімпіади-2018 у Пхьончхані отримають такі ж призові, як і ті, хто виборов призові місця на Олімпійських іграх-2018.

Про це заявив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов: "Три роки тому ніхто не вірив, що ми зможемо суттєво підняти державні призові для паралімпійців. Але Міністерство молоді та спорту разом з Урядом це зробили. Вперше на зимових Паралімпійських іграх в Пхьончхані-2018 наші паралімпійці отримають такі ж винагороди, як і олімпійці".

Українські паралімпійці за медалі головного старту чотириріччя у Пхьончхані отримають від держави 125 тис доларів в еквіваленті до національної валюти за "золото", 80 тис доларів за "срібло" і 55 тис за "бронзу".

Нагадаємо, ХІІ зимові Паралімпійські ігри пройдуть у Пхьончхані (Республіка Корея) з 9 по 18 березня. За збірну України виступлять 30 спортсменів у трьох дисциплінах - лижних гонках, біатлоні та гірських лижах.  Усього в Іграх візьмуть участь 670 атлетів з 48-ми держав, які змагатимуться у шести видах спорту - біатлоні,  лижних гонках, керлінгу на візках, гірськолижному спорті, пара-сноуборді та следж-хокеї (санному хокеї).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-