Президент Федерації біатлону: Збірна України повинна їхати на етап в Тюмень

Президент Федерації біатлону: Збірна України повинна їхати на етап в Тюмень

Укрінформ
Президент федерації біатлону каже, що остаточне рішення повинні приймати на політичному рівні.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про заключні етапи Кубка світу та участь на етапі в російській Тюмені. Про це повідомляє Biathlon.com.ua.

«Що стосується трьох березневих етапів Кубка світу, то, за винятком Підгрушної, всі спортсмени поїдуть, будуть боротися за збереження квоти, набирати кубкові очки.

Стосовно етапу в Тюмені, то я вже читав інформацію в російській пресі про те, що ми поїдемо. Моя ж позиція з даного питання наступна. Тут є суто спортивна і політична складова. Є наказ міністра спорту про те, що на офіційні змагання, що проводяться в Росії, але під егідою міжнародних федерацій, таких як чемпіонати світу та Європи, етапи Кубка світу ми можемо їхати. Але приймати запрошення на участь в комерційних змаганнях, не можемо.

Читайте також: Юлія Джима: Мені точно хочеться реабілітуватися на заключних етапах Кубка світу

Я, як людина, яка відповідає за спорт, вважаю, що ми повинні їхати - заробляти якомога вищі місця в загальному заліку, відстоювати національну квоту. Якщо ми не поїдемо, втратимо квоту - її забере та ж Росія. Але якщо на політичному рівні вважатимуть, що ми не повинні брати участь в цих змаганнях - нехай міністерство приймає рішення, і ми його зобов'язані виконувати», - прокоментував Бринзак.

Нагадаємо, збірні Чехії та США оголосили про бойкот змагань в Тюмені. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-