Юлія Джима: Мені точно хочеться реабілітуватися на заключних етапах Кубка світу

Юлія Джима: Мені точно хочеться реабілітуватися на заключних етапах Кубка світу

Укрінформ
Українська біатлоністка Юлія Джима прокоментувала свій виступ на зимовій Олімпіаді-2018 у Пхьончхані (Республіка Корея).

"Мені зрозуміло, що завадило показати хороший результат. Це хвороба, яку я підхопила ще після Рупольдінгу. Я це знала, але не хотіла вірити, що так довго буду відновлюватися. Я розуміла, що це мінімум місяць, коли ти не можеш нормально тренуватися, виконувати ту роботу, яку треба зробити перед Олімпіадою. Звичайно, що після цього можна було чекати? Тільки дива. Дива в нашій ситуації не відбулося.

Я сама відмовилася від спринтерської гонки. Розуміла, що не потраплю до мас-старту, але у цій ситуації я пішла ва-банк.

Читайте також: Українські біатлоністки прийшли лише одинадцятими в олімпійській естафеті

Я розуміла, що шанс поборотися за медалі у нас буде тільки в естафеті. На Олімпіаді в Сочі ми були більш швидкими і то не змогли в особистих гонках, крім Віти, поборотися за медалі. В естафеті ми йшли з запасом кожен етап, боролися і виграли її. Точно також і тут. І якби все було нормально до естафети, то, напевно, результат був би інший.

Мені точно хочеться реабілітуватися на заключних етапах Кубка світу. Тому що я навіть не знаю, кого вважати винуватими в цій ситуації. Я вважаю, коли є захворювання, або руку поламав, або ногу, в цьому ніхто не винен. Це як доля або якийсь шлях, я сама не знаю. Ну якось воно все пішло не так, ось і все. А відчувала себе нормально, всі бачили - по сезону я бігала стабільно. І зараз теж, після того, скільки я пропустила роботи, я вважаю, це був суперрезультат. Тому, якщо зараз втягнуся, попрацюю, потренуюсь, то, думаю, буде все нормально.

Щодо пропуску наступного сезону для себе я рішення прийняла, але поки озвучувати його не буду". – розповіла Джима в інтерв’ю XSPORT

Читайте також: Пхьончхан-2018: Абраменко і провал в біатлоні

Зазначимо, що на лідера збірної України з біатлону Юлію Джима на Олімпійських іграх в Пхьончхані покладали великі надії. Біатлоністка двічі в нинішньому сезоні піднімалася на подіум етапу Кубка світу і всерйоз розраховувала на медалі головного старту чотириріччя. Однак хвороба, яка підкосила спортсменку після Рупольдінгу, не дозволила їй боротися за високі місця в особистих гонках. Кращий і єдиний результат киянки в особистих стартах на Іграх-2018 - 20 місце в індивідуальній гонці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-