Київ зустрів чемпіона Ігор-2018 Абраменка та олімпійську збірну України

Київ зустрів чемпіона Ігор-2018 Абраменка та олімпійську збірну України

Фото
Укрінформ
У ніч на 27 лютого в міжнародному аеропорту "Бориспіль" українська столиця зустріла спортсменів олімпійської збірної, які представляли країну на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані (Республіка Корея).

Серед українців, які останніми повернулися додому з Кореї – шеф місії олімпійської команди Анна Сорокіна, представники гірськолижного спорту, лижних гонок, сноубордингу, фігурного катання, фристайлу. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Головна увага зустрічаючих була прикута до тріумфатора Олімпійських ігор-2018 Олександра Абраменка, який приніс Україні історичне "золото" у фристайлі.

Привітати чемпіона приїхали віце-президент Національного олімпійського комітету України Равіль Сафіуллін, заступник Міністра молоді та спорту України Микола Даневич, керівник Департаменту Олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Роман Вірастюк, представники Міністерства оборони України, спортивних товариств, федерацій, журналісти, вболівальники та друзі спортсменів.

Нагадаємо, на Іграх у Пхьончхані, що тривали з 9 по 25 лютого 2018 року, було розіграно рекордну за всю історію зимових Олімпіад кількість комплектів медалей - 102 у 7 видах спорту. Загальнокомандний залік виграла Норвегія, яка завоювала на аренах Пхьончхана-2018 39 нагород (14 золотих, 14 срібних і 11 бронзових). Збірна України із золотою нагородою Олександра Абраменка посіла 21 місце. Олімпійці 62-х країн-учасниць не здобули у Пхьончхані жодної медалі.

Читайте також: Пхьончхан-2018 передав естафету "білих" Ігор Пекіну-2022

XXIV зимова Олімпіада пройде у Пекіні  з 4 по 20 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-