Росія нехтує угодою з МОК - тягне на Олімпіаду

Росія нехтує угодою з МОК - тягне на Олімпіаду "заборонену" символіку

Укрінформ
РФ на зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані знову показала світові, що ігнорування міжнародних домовленостей є її звичною політикою.

Про це заявив голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“МОК дозволив російським спортсменам змагатися як нейтральним учасникам, щоб ті мали змогу взяти участь в Олімпійських іграх – і що міжнародна спільнота отримала у відповідь? Відверте ігнорування заборони на використання національної символіки”, - сказав голова СУОА, коментуючи виконання хокеїстами ОАР, які перемогли команду Німеччини у фіналі, державного гімну РФ під час церемонії нагородження.

Такі дії росіян, вважає Романів, є навмисним порушенням правил МОК щодо нейтралітету, застосованих до Росії як частина санкцій за систематичне вживання допінгу у багатьох видах спорту, оскільки гравці заздалегідь домовилися співати гімн у разі перемоги, що вкотре показало зарозумілість і неповагу Росії до міжнародних норм.

Голова СУОА нагадав, що РФ незаконно анексувала український Крим, продовжує військову агресію на сході України і тим самим знущається з міжнародного права, не поважає жодні міжнародні угоди, зокрема Мінські домовленості.

За словами Романова, міжнародна спортивна спільнота проявила слабкість, надавши Росії право на проведення ЧС з футболу у той час, коли міжнародне співтовариство наклало санкції проти Путіна та його адміністрації за агресію в Україні.

Читайте також: Прапора Росії не буде на церемонії закриття Олімпіади-2018

“Коли лідери у спортивних та інших сферах усвідомлять, що вони теж відповідальні за донесення до Путіна потужного беззастережного повідомлення: ми не будемо терпіти твоєї некоманднї гри - ми вимагаємо червоної картки?" - наголосив Романів.

Голова СУОА зазначив, що розуміє логічність участі спортсменів у змаганнях найвищого рівня, таких як чемпіонат світу. Проте, на його думку, урядовцям та спонсорам необхідно серйозно подумати над тим, чи варто відвідувати та підтримувати ЧС, який проводитиме країна-агресор.

“І якщо вже вони вирішать іти, у них є дуже реальна можливість направити Путіну сильний месидж: ми виступаємо проти агресії, ми виступаємо проти зарозумілості стосовно міжнародної спільноти, ми засуджуємо прояви неповаги. Ми продемонстрували вам холодну зустріч в Австралії під час саміту G20. Ми, лідери, рішучі у своїй позиції, поки ви не зупините агресію в Україні та не навчитесь грати за правилами”, - заявив Романів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-