Даріо Срна покараний за допінг на 17 місяців

Даріо Срна покараний за допінг на 17 місяців

Укрінформ
Він зможе повернутися у футбол в серпні цього року.

Національний антидопінговий центр (НАДЦ) виніс рішення у справі захисника «Шахтаря» Даріо Срни щодо порушення ним антидопінгових правил. Про це повідомляє сайт НАДЦ.

«У допінг-пробі хорвата були виявлені нетипові показники компонентів ендогенного стероїдного профілю. В результаті додаткових аналізів встановлено, що проба містить екзогенні похідні дегідроепіандростерона, які включені в список заборонених речовин ВАДА на 2017 рік», - повідомляється в прес-релізі НАДЦ.

Національний антидопінговий центр застосував до футболіста санкцію у вигляді 17-місячного відсторонення. Срна визнав, що порушив антидопінгові правила, але заявив, що зробив це ненавмисно.

«Вивчивши джерело несприятливого результату аналізу, НАДЦ взяв до уваги пояснення Даріо Срни щодо обставин, які передували тестуванню, і прийшли до висновку про відсутність значної провини або халатності спортсмена в цьому порушення», - пояснює НАДЦ.

Читайте також: Фонсека: Рішення щодо допінгової справи Срни очікуємо найближчим часом

Тому прийнято рішення, вести відлік дискваліфікації з дня забору проби, тобто з 22 березня 2017 року.

Срну допустять до участі в змаганнях з 22 серпня 2018 року. Захисник зможе повернутися до тренувань з командою за два місяці до закінчення терміну відсторонення, тобто з 22 червня 2018 року.

Футболіст може подати апеляцію на рішення НАДЦ в CAS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-