У російських керлінгістів забрали медалі Ігор-2018

У російських керлінгістів забрали медалі Ігор-2018

Олімпіада-2018
Укрінформ
Спортивний арбітражний суд (CAS) анулював результати російського керлінгіста Олександра Крушельницького на зимовій Олімпіаді в Пхьончхані та позбавив спортсмена і його дружину Анастасію Бризгалову бронзової медалі в дабл-міксті, яку вони завоювали там.

Про це йдеться у прес-релізі суду.

Раніше повідомлялося, що в одному з допінг-тестів Крушельницького виявлено сліди мельдонію. Штаб російської делегації на Олімпіаді підтвердив, що отримав повідомлення про можливе порушення антидопінгових правил, проте ані імені спортсмена, ані виду спорту до розкриття проби 19 лютого називати відмовився.

У понеділок агентство Reuters повідомило, що Крушельницький повернув акредитацію і залишив олімпійське село. У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) не підтвердили інформацію про те, що російський спортсмен здав олімпійську акредитацію.

У вівторок спортивна делегація РФ визнала, що допінг-проба "Б" також позитивна.

Читайте також: Новий допінг-скандал: МОК може переглянути позицію щодо спортсменів РФ

Через звинувачення у порушенні антидопінгових правил спортсмени з Росії виступають на Іграх в Пхьончхані під нейтральним прапором. Спеціальна комісія стежить за тим, як російські атлети на Олімпіаді дотримуються правил, вироблених МОК. 24 лютого МОК з урахуванням думки цієї комісії вирішуватиме, чи відміняти дискваліфікацію Олімпійського комітету Росії і чи зможуть на церемонії закриття Олімпіади спортсмени з Росії пройти під російським прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-