ФФУ покарала Палкіна штрафом на ₴100 тис за висловлювання на адресу арбітра

ФФУ покарала Палкіна штрафом на ₴100 тис за висловлювання на адресу арбітра

Укрінформ
Федерація футболу України (ФФУ) оштрафувала генерального директора донецького футбольного клубу "Шахтар" Сергія Палкіна на 100 тис грн.

Таке покарання Сергій Палкін отримав за критику арбітра Сергія Бойка в матчі 19-го туру УПЛ проти луганської "Зорі" (1:2). Зокрема, прозвучала фраза: "На місці Фонсеки я б не втримався від парочки апперкотів Бойку".

Рішення ФФУ прокоментував секретар Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) ФФУ Ігор Грищенко.

"КДК ФФУ встановив, що висловлювання Палкіна порушують положення кодексу етики і чесної гри Федерації футболу України. Ми врахували пояснення гендиректора "гірників" і вирішили застосувати фінансовий штраф у розмірі 100 тисяч гривень. Також Палкін отримав попередження про неприпустимість такої поведінки в майбутньому. Наступного разу можуть бути застосовані більш жорсткі санкції.

Читайте також: Палкін: Суддівство Бойка було приниженням "Шахтаря"

Такий штраф - це одне з максимальних покарань, яке може бути застосоване до фізичної особи - представника клубу. Через те, що він гендиректор, санкції у вигляді відсторонення не діють. Ми могли застосувати тільки фінансовий штраф, звідси така значна сума", - цитує Грищенка tribuna.com

Фото: shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-