Лідери українського карате підтвердили клас на етапі Серії А у Гвадалахарі

Лідери українського карате підтвердили клас на етапі Серії А у Гвадалахарі

Укрінформ
10-11 лютого в Гвадалахарі (Іспанія) пройшов перший турнір Series A, яку з нинішнього року проводить Всесвітня федерація карате (WKF). Збірна України здобула чотири нагороди - дві золоті та дві бронзові. 

Свій клас підтвердили провідні каратисти країни Станіслав Горуна та Валерій Чоботар (переможці), Аніта Серьогіна й Анастасія Степашко (призери). Усі вони входять до топ-10 світового рейтингу в своїх вагових категоріях, повідомила Укрінформу прес-служба Української федерації карате (УФК).

"У турнірах Серії А, на відміну від Прем'єр-ліги, де змагаються лише учасники зі світової топ-100, можуть виступати всі спортсмени WKF. Участь в них також, як і в турнірах Прем'єр-ліги,  важлива для здобуття рейтингових очок, що має велике значення для потрапляння на Олімпіаду-2020 у Токіо", - зазначається у повідомленні. 

Всі представники України змагалися в Парижі в категорії куміте (сутички). Станіслав Горуна, другий номер світового рейтингу в ваговій категорії до 75 кг, розпочав турнір з розгрому суперника з Італії - 9:0. У другому колі львів'янин здолав дуже небезпечного угорця Габора Харшпатакі - 5:4, а потім - шотландця Грега Андерсона (6:0). Далі Станіслав переміг японця Ріоту Накамуру (2:1), в бою за вихід до фіналу з тим же рахунком здолав турка Нечаті Пінарбаші, а у фіналі упевнено переміг Матіаса Фуентеса з Чилі - 6:3.

Валерій Чоботар, шостий номер рейтингу WKF у вазі до 84 кг, пройшов свій турнірний шлях таким чином. Боєць з Чернівців послідовно переміг суперників з Азербайджану (4:0), Бельгії (9:7), Італії (5:1). Потім були перемоги над турком Угуром Акташем (5:2) та аргентинцем Мігелем Амаргосом (2:0). У фіналі Валерій здолав Даніяра Юлдашева з Казахстану - 3:1.

Читайте також: Президент Української федерації карате: Рішення бойкотувати змагання в Росії було зваженим і чесним

Зазначимо, що завдяки підтримки з боку держави, яку карате почало отримувати у якості вже олімпійського виду спорту, збірна України дісталась на змагання до Гвадалахари літаком. Можливо, це також вплинуло на успішний підсумковий результат...

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-