Президент Української федерації карате: Рішення бойкотувати змагання в Росії було зваженим і чесним

Президент Української федерації карате: Рішення бойкотувати змагання в Росії було зваженим і чесним

Укрінформ
Президент Української федерації карате (УФК) Сергій Левчук назвав макимальноно зваженим і чесним рішення відмовитися від участі нашої молодіжної збірної у чемпіонаті Європи, що з 2 по 4 лютого проходив у російському Сочі.

Під час прес-конференції в Укрінформі очільник федерації підкреслив, що коли країна у стані війни, виступати на території держави-вгресора, м'яко кажучи, не зовсім коректно, повідомляє кореспондент агентства.

 "Таке рішення ми прийняли ще у листопаді минулого року під час чемпіонату України у Чернівцях. Цьому передував довгий і складний діалог усередині федерації. На кону стояли дві складові: одна спортивна, а друга не просто політична, а людська, моральна. Було принято не просте для спортсменів рішення про те, що ми бойкотуємо чемпіонат Європи. Сьогодні говорити, що спорт поза політикою, війна поза політикою, м'яко кажучи, не зовсім коректно. Дуже хочу, щоб усі замислилися про те, що відбувається з Україною, про те, що ми у стані війни. Деякі кажуть: це зовсім не війна, спорт - це спорт, а політика - щось зовсім інше. Перед тим, як прийняти решення, ми консультувалися з керівництвом нашого спорту. Зазначу також, що президент і генеральний секретар Міжнародної федерації карате повністю розділяють нашу позицію. Упевнений, наше рішення максимально зважене, обгрунтоване і чесне. Ми, як мінімум, чесні перед собою, ми вважаємо Росію країною-агресором і не можемо розділяти свою спортивну позицію від політичної і громадянської. Це переконання більшості моїх колег - тренерів та функціонерів федерації", - сказав Левчук.

За його словами, втрачені рейтингові очки за невиступ на чемпіонаті українські юніори мають шанс компенсувати наступного літа.

"Це рішення мало для нас і негативні наслідки: ми втратили рейтингові очки для потрапляння на  юніорську Олімпіаду в Буенос-Айресі. Спробуємо тепер компенсувати їх на турнірі в Болгарії та відбірковому чемпіонаті у Хорватії влітку", - зазначив очільник федерації. 

Під час прес-конференції Лавчук також підкреслив, що олімпійській статус надав українському карате нового дихання.

Читайте також: Українці здобули дві "бронзи" на турнірі з карате (WKF) у Парижі

"2017 року українське карате вийшло на якісно новий рівень. На чемпіонаті Європи в Коджаелі (Туреччина) збірна України створила сенсацію, здобувши 6 медалей (дві золоті, одну срібну та три бронзові) і посіла четверте місце в загальному заліку, випередивши навіть французів. Крім того, наш Станіслав Горуна став переможцем Всесвітніх ігор у польському місті Вроцлав, а Аніта Серьогіна виборола "бронзу" на чемпіонаті світу в австрійському Лінці. А найголовніше - ми змогли знайти компроміс і практично об'єднали українське карате", - заявив предидент  УФК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-