МОК обіцяє, що Олімпійські ігри в Пхьончхані пройдуть без допінгу

МОК обіцяє, що Олімпійські ігри в Пхьончхані пройдуть без допінгу

Укрінформ
Комісія спортсменів Міжнародного олімпійського комітету запевнила спортсменів, які прибули до Пхьончхана на зимову Олімпіаду-2018, що вони змагатимуться проти атлетів, які не вживають допінгу.

Про це йдеться у відкритому листі МОК, повідомляє АР

"Хочемо запевнити вас, що було вжито всіх заходів для забезпечення того, аби ви змагалися проти "чистих" спортсменів", - наголошується в листі.

Ці запевнення пов'язані із ситуацією навколо російських спортсменів, багатьом з яких заборонили участь в Іграх через історії з допінгом. 

У Пхьончхані під нейтральним прапором "Олімпійських спортсменів із Росії" виступатимуть 168 росіян. У листі МОК підкреслює: "Ми вважаємо, що важливо поважати і ставитися до кожного з цих спортсменів однаково".

У комісії також закликали олімпійців не відволікатися і зосередитися на змаганнях. 

Читайте також: Поведінка уболівальників і преси на Іграх -2018 впливатиме на рішення МОК по Росії

Як повідомлялося, 5 грудня виконком МОК усунув збірну Росії від участі у зимових Олімпійських іграх 2018 року. Комітет визнав доведеним фактом, що влада Росії на державному рівні організувала систему застосування допінгу у спорті. Рішення приймалося на основі висновків, зроблених двома комісіями Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). 

Росіянам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили брати участь в Іграх, але лише під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-