Поведінка уболівальників і преси на Іграх -2018 впливатиме на рішення МОК по Росії

Поведінка уболівальників і преси на Іграх -2018 впливатиме на рішення МОК по Росії

Укрінформ
Росії можуть заборонити пройти на церемонії закриття Олімпійських ігор-2018 під своїм прапором через поведінку уболівальників і преси.

Про це на сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Пхьончхані повідомила член спеціальної комісії МОК Ніколь Хойвертц.

"За всіма російськими спортсменами стежити під час Олімпіади неможливо, тому ми дивитимемось лише загальну картину. Наші критерії досить відкриті і гнучкі", - цитує Хойвертц tribuna.com

Чиновниця зазначила, що поведінка російських уболівальників і ЗМІ також враховуватиметься, незважаючи на те, що їм не заборонено використовувати прапори і форму Росії: "Це так само, як футбольні клуби несуть відповідальність за поведінку своїх фанатів".

"Головний критерій виступу Росії під своїм прапором на церемонії закриття - повна повага до рішень МОК", - повідомив президент МОК Томас Бах.

Нагадаємо, 5 грудня виконком МОК усунув збірну Росії від участі у зимових Олімпійських іграх 2018 року. МОК визнав доведеним фактом, що влада Росії на державному рівні організувала систему застосування допінгу в спорті. Рішення приймалося на основі висновків, зроблених двома комісіями Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Росіянам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися, але лише під нейтральним прапором.

Читайте також: Допінг-скандал: CAS розгляне апеляцію 32 російських спортсменів

Олімпійські ігри 2018 року стартують в корейському Пхьончхані 9 лютого. 

Фото: Reuters 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-