Українській збірній влаштували урочисті проводи на Олімпіаду

Українській збірній влаштували урочисті проводи на Олімпіаду

Фото
Укрінформ
У Національній філармонії України відбулася урочиста церемонія проводів збірної країни на Ігри ХХIII зимової Олімпіади, що проходитимуть з 9 по 25 лютого у Пхьончхані (Республіка Корея).

В офіційному прес-релізі НОК України повідомляється, що Україну "орієнтовно представлятимуть 33-35 спортсменів". Остаточна дата подачі офіційних заявок від країн-учасниць за кількістю спортсменів - 30 січня, передають кореспонденти Укрінформу.

Вітання учасникам майбутніх Ігор від глави держави Петра Порошенка передав заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко: "Вітаю зі святом у Пхьончхані. За декілька днів ви вирушатимете до столиці Олімпіади. Тож щиро бажаю вам успіхів і наснаги".

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко звернувся до присутніх від імені уряду та особисто Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також: Російські спортсмени готують бойкот зимової Олімпіади-2018

"За вас уболіватиме весь наш уряд, а найголовніше - вся Україна. Кожен українець, який спостерігатиме за змаганнями, буде вірити у ваш успіх, і що синьо-жовтий прапор підніметься на олімпійський подіум у Кореї", - підкреслив Кириленко і передав прапор України олімпійським чемпіонкам біатлоністкам сестрам Віті та Валі Семеренко.

Урочиста церемонія проводів національної Олімпійської збірної команди України на XXIII зимові Олімпійські ігри 2018 року в Пхьончхані / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

"Натхнення, перемог, - з такими словами звернувся до олімпійців міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. - А ми будемо й надалі сприяти вашим успіхам".

За словами Жданова, розмір призових за медалі різного гатунку буде аналогічний минулій літній Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро: "золото" - 125 тисяч доларів, "срібло" - 80 тисяч доларів, "бронза" - 55 тисяч доларів.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який 20 років тому став олімпійським чемпіоном саме у Республіці Корея, повідомив, що перша група спортсменів поїде до Пхьончхана 1 лютого.

"Ми всі дуже хвилюємося за вас, адже ви стільки років готувалися, аби показати добрий результат. Хочу подякувати за вашу підготовку тренерам, а також керівництву держави, Міністерству молоді та спорту. У добру путь, дорогі олімпійці", - сказав Бубка.

Срібна призерка чемпіонату світу з біатлону Анастасія Меркушина від імені спортсменів запевнила: "Ми зробимо все можливе і неможливе, щоб виступити якнайкраще".

Глава Федерації біатлону України Володимир Бринзак допоміг презентувати спеціальні поштові марки, випущені до зимових Ігор. На марках зображені всі олімпійські призери в історії України.

А центральним дійством святкового вечора стала презентація екіпірування національної збірної України на майбутній олімпійський старт. Новою формою українську команду забезпечив спортивний партнер НОК з 2015 року PEAK Sport.

Переконатися у зручності та легкості нової форми змогли самі спортсмени, які брали участь в Олімпійських іграх у Нагано, Турині, Пекіні, Ванкувері, Лондоні та Ріо. Зокрема, моделями виступили: Ольга Саладуха, Наталія Добринська, Юлія Левченко, Денис Беринчик, Юрій Чебан, Дарина Зевіна, Андрій Дериземля, Олена Петрова, Дарина Білодід та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-