Російських зірок – Шипуліна і Устюгова не пускають на Олімпіаду-2018

Російських зірок – Шипуліна і Устюгова не пускають на Олімпіаду-2018

Укрінформ
Росіяни вимагають пояснень від МОК.

Кілька російських претендентів на олімпійські нагороди в Пхьончхані не потрапили до переліку допущених до Ігор-2018 спортсменів з РФ від МОК. Немає в цьому переліку шорт-трекіста Віктора Ана, лижника Сергія Устюгова і біатлоніста Антона Шипуліна. Про це розповів віце-президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков, чиї слова наводить офіційна прес-служба ОКР.

«Ці спортсмени, такі як, наприклад, Віктор Ан, Антон Шипулін або Сергій Устюгов не були фігурантами розглядів в рамках комісії Освальда. Вони також ніколи не були замішані в будь-яких допінгових історіях, а всі численні здані ними за кар'єру проби свідчать про те , що вони є «чистими» спортсменами. Проте їх імена в списку потенційних учасників Ігор на даний момент відсутні.

Ми спочатку виходили з непорушного права всіх «чистих» спортсменів взяти участь в Олімпійських іграх. На превеликий жаль, в тому списку, який нам надали напередодні, не виявилося цілої низки провідних російських атлетів з кількох видів спорту», - розповів Поздняков.

Читайте також: Олімпіада-2018: МОК не допустив 111 російських спортсменів

Також Поздняков зазначив, що ОКР намір з'ясувати у МОК причини, чому даних атлетів не включили в список потенційних учасників Олімпіади: «Ми сьогодні надсилаємо на адресу МОК офіційний лист із запитом щодо конкретних причин, за якими лідери російських збірних з ряду видів спорту не включені в список потенційних учасників Олімпійських ігор. Відповідно до рішень Виконкому, МОК має виняткове право запрошувати або не запрошувати тих чи інших спортсменів. Разом з тим, ці причини повинні бути обгрунтовані і роз'яснені».

Нагадаємо, 5 грудня на виконкомі МОК оприлюднили рішення, згідно з яким росіяни зможуть взяти участь в Олімпійських іграх в Пхьончхані тільки під нейтральним прапором і при дотриманні декількох умов. Допуском російських спортсменів займається спеціально створена комісія МОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-