Велепец: Джима вже відновлюється після хвороби, у Меркушиної температура

Велепец: Джима вже відновлюється після хвороби, у Меркушиної температура

Укрінформ
Тренер жіночої збірної України з біатлону розповів останні новини. 

Старший тренер збірної України Урош Велепец прокоментував виступ команди в спринті в Антхольці і розповів про проблеми зі здоров'ям у Джими і Меркушиної. Про це він розповів XSport.

«По гонці видно, що Іра Варвинець вже набирає форму. Навіть з промахом може заїхати в очкову зону. Вона добре бігла, швидко почала, правда в кінці трохи не вистачило, але її в будь-якому випадку потрібно похвалити. Далі Іра буде ще додавати. В принципі, ми так і планували.

Валя після хвороби вийшла на хороший рівень, але тут висота, а Віта і Валя Семеренко на третій-четвертий день важко переносять акліматизацію. Звичайно ж, ми могли жити внизу, а на гонки піднімати нагору і показувати кращий результат ходом. Але попереду Олімпійські ігри і ми не вважаємо ці старти дуже важливими. Тут потрібно пробігти і все. Віта з одним промахом показала непоганий 22-й результат, але вона безумовно може краще.

Читайте також: Семеренко: У гонці в Антгольці позначилася хвороба, але до Олімпіади поновлюся

Юля Джима вже потихеньку відновлюється після хвороби. Сьогодні тренувалася внизу, каталася класикою на лижах. Плюс є в тому, що у неї не було температури під час хвороби. Тільки один день з'явилася, а потім все. В основному кашель, нежить, застуда. Юля ще день-два відпочине і в Казахстані вже буде нормально тренуватися, на останньому підготовчому зборі.

З Настею Меркушиною справи йдуть гірше, у неї з'явилася чималенька температура 37,7, тому переживаємо зараз, як вона впорається з цією недугою.

На зборі в Казахстані зі мною тренуватиметься тільки чотири дівчини.

Читайте також: Біатлон: Тіріл Екгоф виграла спринт в Антгольці, Віта Семеренко - 22-а

Олену Підгрушну вирішили відправити на чемпіонат Європи, тому що у неї мало стартів. Вона мала всюди виступати, але то в мас-старт не потрапила, то естафету не бігла. А на висоті вона погано себе почуває, відчуває проблеми з акліматизацією і реакліматизацією. Ми обговорювали це питання з експертами з України та вирішили, що в Антхольц їй їхати не потрібно. А на чемпіонаті Європи вона пробіжить естафету, набереться впевненості. У Ріднау висота 1500 метрів, але якщо приїхати на один день, то проблем не буде», - сказав Велепец.

Нагадаємо, спринтерську гонку в Антхольці виграла норвежка Тіріл Екгоф. Кращою з українок стала Віта Семеренко, яка разом з сестрою Валею в цей день святкувала день народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-