ЗМІ: Найшвидша людина світу Джастін Гетлін вживає і продає допінг

ЗМІ: Найшвидша людина світу Джастін Гетлін вживає і продає допінг

Укрінформ
Знаменитий американський спринтер, який влітку обіграв Усейна Болта, потрапив до гучного допінг-скандалу. 

Чинний чемпіон світу з легкої атлетики в бігу на 100 м американець Джастін Гетлін знову потрапив в допінговий скандал. Авторитетне британське видання The Telegraph опублікувало результати свого журналістського розслідування, в результаті якого виявили причетність Джастіна Гетліна і його найближчого оточення до застосування заборонених препаратів.

Як повідомляє видання, кілька журналістів вийшли на тренера і агента Гетліна і назвали себе представниками кінобізнесу, які хочуть зняти фільм про легку атлетику. Вони хотіли дістати деякі заборонені препарати для фізичної підготовки актора до фільму.

Тренер Гетліна Денніс Мітчел (олімпійський чемпіон 1992 року) і агент Роберт Вагнер запропонували журналістам придбати цілий набір заборонених препаратів (серед них - тестостерон і гормон росту) на загальну суму 250 тисяч доларів.

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Гетлін сенсаційно виграв стометрівку, Болт лише третій

Протягом розслідування журналісти записали кілька розмов з тренером і агентом Гетліна, в якому вони стверджують, що допінг як і раніше активно застосовується в спорті, а антидопінгову систему можна обійти. В одній із розмов агент Гетліна навіть натякнув на те, що сам спринтер також застосовує заборонені препарати.

Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) вже почала розслідування у даній справі. Які санкції загрожують Гетліну - поки не відомо.

Сам Гетлін вже прокоментував скандальну інформацію: «Я ніколи не вживав допінг. Я шокований інформацією про те, що робив мій тренер. Я відразу ж звільнив його, як тільки дізнався. Я не дозволю нікому брехати про мене і допінг. Більше ніяких коментарів не дам. Чекайте їх від мого адвоката».

Нагадаємо, Джастін Гетлін раніше вже двічі (в 2001 і 2006 роках) попадався на допінгу. Сумарно він відбув уже 5 років дискваліфікації. У 2004 році він став олімпійським чемпіоном Афін в бігу на 100 м, а в серпні 2017 завоював золото в бігу на 100 м на ЧС в Лондоні, який був прощальним турніром для Усейна Болта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-