WADA має підтвердження існуванню держпрограми допінгу в Росії

WADA має підтвердження існуванню держпрограми допінгу в Росії

Укрінформ
Всесвітнє антидопінгове агентство заявило про справжність отриманого ним електронного файлу, в якому містилася база даних допінг-проб російських спортсменів з січня 2012 по серпень 2015 року.

Про це в неділю, 3 грудня, повідомила редакція ARD/WDR, що займається питаннями використання допінгу в спорті, з посиланням на головного слідчого WADA Гюнтера Юнгера, пише DW.

"Ми завершили криміналістичну експертизу і можемо підтвердити справжність цієї бази даних", - наголосив Юнгер.

Читайте також: У США оприлюднили докази допінг-махінацій Росії на Олімпіаді в Сочі

Він додав, що її зміст підкріплює ствердження екс-глави Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова про те, що в зазначений період в Росії на державному рівні робилися зусилля "для захисту російських атлетів, які, імовірно, брали участь в програмі допінгу". За словами Юнгера, розслідування буде продовжено, щоб встановити імена конкретних спортсменів.

Читайте також: Росія хотіла зіпсувати допінг-пробу української біатлоністки

Нові докази можуть призвести до санкцій проти російських спортсменів напередодні зимових Олімпійських Ігор у Південній Кореї в 2018 році. У повідомленні наголошується, що виконавчий директор МОК 5 грудня проведе в Лозанні зустріч, на якій буде ухвалене рішення про санкції.

Раніше Григорій Родченков заявив про нового фігуранта «допінгового скандалу» в інтерв'ю The New York Times. За його словами, в махінаціях із забороненими препаратами під час Олімпіади в Сочі був замішаний чинний глава Союзу біатлоністів Росії Олександр Кравцов, який був керівником російської спортивної делегації на Іграх-2014.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-