Макларен: Санкції МОК мають поширюватись на всіх спортсменів Росії

Макларен: Санкції МОК мають поширюватись на всіх спортсменів Росії

Укрінформ
Глава незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річард Макларен вважає, що російські спортсмени мають понести колективну відповідальність.

Автор доповідей про "російську державну допінг-програму" заявив про необхідність для Міжнародного олімпійського комітету (МОК) застосувати до Росії колективні санкції в інтерв’ю "Спорт-Експрес".

"На мій погляд, тут має бути застосована якась колективна санкція. Яка конкретно - дуже складне питання. Слава богу, вирішувати його не мені, а МОК. На мою думку, санкції повинні поширюватися не тільки на конкретних спортсменів, які були викриті в порушенні правил на Іграх в Сочі", - сказав Макларен.

Нагадаємо, що днями російські скелетоністи Олена Нікітіна і Олександр Третяков, а також бобслеїсти Олександр Касьянов, Олексій Пушкарьов та Ільвір Хузин були відсторонені від міжнародних змагань за порушення антидопінгових правил.

Читайте також: У США оприлюднили докази допінг-махінацій Росії на Олімпіаді в Сочі

Раніше МОК дискваліфікував Яну Романову, Ольгу Вілухіну і ще трьох росіян за порушення антидопінгових правил, в результаті чого українка Віта Семеренко отримає срібну медаль за спринтерську гонку в Сочі.

Фото: globallookpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-