УЄФА не каратиме Гвардіолу за символ на підтримку незалежності Каталонії

УЄФА не каратиме Гвардіолу за символ на підтримку незалежності Каталонії

Укрінформ
Тренер англійського футбольного клубу "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола продовжує висловлювати підтримку своєму рідному регіону, ризикуючи при цьому отримати покарання від Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

На передматчевій прес-конференції, а також під час гри Ліги чемпіонів проти голландського "Феєноорда" на одязі у Гвардіоли перебувала жовта стрічка, яка зараз є символом підтримки незалежності Каталонії, а також тих активістів, які затримані і знаходяться в ув'язненні за підсумками недавніх протестів в регіоні. 

Зазвичай УЄФА залишається осторонь від подібних конфліктів і не шанує під час матчів "жести, слова або символи провокаційного, а також політичного, ідеологічного або релігійного характеру". Символ Гвардіоли можна трактувати як політичний та ідеологічний, однак BBC інформує, що УЄФА не збирається розглядати цей епізод і карати тренера "Манчестер Сіті".

"Багато хто говорить, що і один день у в'язниці - це занадто багато. А подивіться, скільки людей вже довгий час сидить в ув'язненні. Сподіваюся тільки, що у мене буде привід незабаром зняти цю стрічку з одягу", - прокоментував подію Гвардіола.

Читайте також: Гвардіола: Перемогу над "Наполі" присвячую каталонським активістам

Нагадаємо, що Гвардіола давно відомий підтримкою ідей незалежності регіону Каталонія від Іспанії.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-