МОК привітав ухвалення ГА ООН резолюції щодо Олімпійського перемир'я

МОК привітав ухвалення ГА ООН резолюції щодо Олімпійського перемир'я

Укрінформ
Генеральна асамблея ООН у понеділок, 13 листопада, прийняла резолюцію щодо перемир'я, яке має почати діяти за тиждень до відкриття Олімпіади і триватиме ще тиждень після Паралімпіади 2018 року.

Це рішення привітав президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу МОК.

«Спортсмени-олімпійці показують всьому світу, що можна змагатися один з одним, живучи мирно разом під одним дахом», - заявив Бах після прийняття резолюції «Побудова світу і кращого світу через спорт та олімпійські ідеали».

Читайте також: АТО: бойовики збільшили кількість обстрілів майже вдвічі - до 33

Він зазначив, що тільки держави-члени ООН можуть гарантувати спортсменам безпечну участь в Олімпійських іграх і дають їм можливість реалізувати мрію про життя. Бах додав, що для спортсменів, які зберуться в Пхенчхані на зимові Олімпійські ігри, ця резолюція буде мати особливе, глибоко особисте значення.

Прийнявши резолюцію, міжнародне співтовариство визнає силу спорту та актуальність Олімпійських ігор для об'єднання світу в мирну конкуренцію, що дає надію на краще майбутнє.

Читайте також: МОК позбавив Росію ще двох медалей Олімпійських ігор у Сочі

Консенсус про перемир'я було досягнуто після 2-годинного обговорення між державами-членами ООН. Він стосується Південної та Північної Кореї, а також майбутніх організаторів Олімпіад: Японії, Китаю, Франції та США.

Традиція перемир'я полягала в тому, щоб забезпечити припинення всіх бойових дій, що дозволяє безпечно проходити і брати участь спортсменам і глядачам, які беруть участь в Олімпійських іграх. Резолюція знову підтверджує, що олімпійські цінності миру, солідарності та поваги настільки ж важливі сьогодні у всьому світі, як і 3000 років тому, коли стародавні Олімпійські ігри, що уперше відбулися у Греції.

Зимові олімпійські ігри 2018 року пройдуть в Пхенчхані, Республіка Корея, з 9 по 25 лютого 2018 року, Паралімпійські ігри - з 8 по 18 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-