Футбол: ФІФА може збільшити число учасників клубного чемпіонату світу

Футбол: ФІФА може збільшити число учасників клубного чемпіонату світу

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) найближчим часом збирається розглянути питання переформатування клубного чемпіонату світу.

У плани керівництва організації, зокрема, входить збільшення числа учасників клубного чемпіонату світу (КЧМ) до 24-х, а також проведення турніру в літні місяці, користуючись паузою в більшості чемпіонатів. Про це повідомляє Sport Arena із посиланням на ESPN. 

Оновлений турнір може проводитися за формулою, що включає в себе груповий турнір з розподілом команд на 3 групи по 8 в кожній. При цьому строки проведення КЧМ в такому випадку складуть близько 18 днів.

Детальний формат проведення КЧМ буде представлений у березні 2018 року. Якщо конгрес ФІФА підтримує такі зміни, то новий турнір стартуватиме у червні 2021 року.

Проте така ініціатива не всім до сподоби. Зокрема, член Ради ФІФА Рейнхальд Гріндель, який за сумісництвом є босом Німецького футбольного союзу, розкритикував ідею збільшення числа учасників КЧМ і перенесення термінів проведення турніру на літо. На його думку, нинішній футбольний календар і так занадто переобтяжений матчами, що не дає футболістам часу на відпочинок.

Читайте також: ФІФА може замінити товариські матчі новим футбольним турніром

Нагадаємо, що за нинішнім форматом КЧМ переможець Ліги чемпіонів УЄФА (Європа) і тріумфатор Кубка Лібертадорес (Південна Америка) вступають в розіграш турніру з півфінальної стадії і обмежуються на ньому лише двома матчами (півфінал + фінал, або ж півфінал + матч за 3-е місце).

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-