ФІФА може замінити товариські матчі новим футбольним турніром

ФІФА може замінити товариські матчі новим футбольним турніром

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) може замінити товариські матчі національних збірних новим турніром під назвою "Світова ліга".

Питання обговорювалося на зустрічі представників футбольних конфедерацій, що відбулася в Індії на минулому тижні. Про це повідомляє Sport Arena із посиланням на Estadao.com.br. 

Якщо ініціатива отримає підтримку, то турнір розпочнеться у 2019 році і триватиме протягом одного календарного року. Формат Світової ліги буде схожий з Лігою Націй - новим турніром від УЄФА. У ній буде три дивізіони, куди команди потраплятимуть в залежності від рейтингу.

Остаточно долю нового турніру ФІФА визначить до березня 2018 року.

Зазначимо, що після рішення УЄФА проводити Лігу Націй проти такої ідеї різко виступили команди з Південної Америки, які практикують проведення товариських матчів проти топ-збірних Європи. Однак організатори Світової ліги мають намір усунути цю прогалину і вирішити проблему.

Читайте також: Збірна України дізналась суперників в Лізі Націй УЄФА

Також в наступному році президент організації Джанні Інфантіно має намір переглянути структуру і формат всіх проведених під егідою ФІФА змагань з метою надання їм більшої привабливості та зменшення навантаження на футболістів.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-