Шевченко: Футбольна збірна України досягатиме результату через якісну гру

Шевченко: Футбольна збірна України досягатиме результату через якісну гру

Укрінформ
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився думками про подальшу роботу з командою, про її проблеми та завдання на майбутнє.

"Якщо вболівальники вже почали втрачати віру в національну команду, це серйозний виклик для тренера національної збірної. Я вірю в український футбол, я вірю в українських футболістів, і я знав колектив зсередини. Головним завданням було піти від клубних пріоритетів: "Шахтар", "Динамо" або щось ще. Потрібно було об'єднати хлопців навколо національної збірної.

Вирішити всі кадрові проблеми не вдалося. Кожна гра - це новий виклик, тому що постійно виникали ситуації з тим, що якщо травмувався один захисник, у нас не було адекватної заміни. Зокрема, доводилося міняти гравцям позиції. Богдан Бутко отримував недостатньо ігрової практики в "Шахтарі", тому що на його позиції грав Даріо Срна. Зараз в українському футболі й близько немає футболіста, який би грав на його рівні. У нас є хороші футболісти, але вони на даний момент не відповідають рівню. Далі, проблема з форвардами. Починаючи з першої гри в циклі, закінчуючи останньою, ми грали без форварда.

У нас достатньо позицій, де гравці приїжджають до збірної, не отримуючи ігрової практики у своїх клубах. Ми запрошували їх, тому що у нас не було інших можливостей, не було достатньо кваліфікованої заміни для цих гравців. Гравці приїжджають у різних станах, і коли гравець не грає в своєму клубі, особливо, коли є спарені матчі, він може зіграти добре одну гру, але на другу від цього гравця вже важко буде чекати такого ж ккд. Тому, у нас і були проблеми у спарках, коли у других за рахунком іграх команда фізично виглядала завжди гірше.

Ми повинні допрацьовувати саме в матчах з сильними суперниками, де потрібно витягувати з себе більше, ніж ми показуємо на даний момент.  На відборі ЧС-2018 від мене вимагали результату. Ми вийшли на фінішну пряму, але не виграли її. Ми поступилися перед самим фінішем. Всю відповідальність за результат я беру на себе. Якщо я продовжу працювати, то головним буде досягнення результату. Ми всі працюватимемо на це. Результату домагатимемося через якісну гру. Я вважаю, що ми створили колектив, який готовий працювати на результат. Ми підняли рівень гри, я хотів би працювати з командою. Але рішення виконкому - це його справа", - цитує Шевченка footballua.tv

Читайте також: Ярмоленко: Навіть не думаю про те, що Шевченко може піти зі збірної

Нагадаємо, що 10 листопада підопічні Андрія Шевченка проведуть спаринг з футбольною збірною Словаччини на стадіоні "Арена-Львів". 6 листопада національна команда збирається у Києві, а 9-го - вирушає до Львова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-