МОК планує долучити кіберспорт в Олімпійські ігри

МОК планує долучити кіберспорт в Олімпійські ігри

Укрінформ
Кіберспорт може увійти в список олімпійських дисциплін.

Умови для його появи на Олімпіаді назвав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на зборах в Лозанні в суботу, 28 жовтня, повідомляє Deutsche Welle.

"Для визнання кіберспорту повинна існувати організація, що гарантує дотримання правил і положень олімпійського руху, таких як відсутність допінгу і маніпуляцій", - сказано в заяві МОК.

Читайте також: Кіберспорт: Португалія проведе перший чемпіонат з футболу оффлайн

На саміті в Лозанні також зазначили, що кіберспорт демонструє високий рівень зростання кількості учасників, особливо серед молоді. Його можна розглядати як спортивну діяльність, бо гравці готуються і тренуються "з інтенсивністю, порівняною з традиційними видами спорту", сказано в заяві.

МОК має намір налагодити діалог з ігровою індустрією, щоб повернутися до питання включення кіберспорту до списоку олімпійських дисциплін у майбутньому. За даними дослідницької компанії Newzoo, всього в світі кіберспорту ним займаються понад 385 мільйонів чоловік.

Читайте також: Президент НОК Канади Сміт закликала відсторонити Росію від Олімпіади-2018

Раніше повідомлялося, що Олімпійська рада Азії включила кіберспорт в програму Азіатських ігор 2022 року, які відбудуться в китайському місті Ханчжоу. Кіберспортсмени на іграх-2022 виступатимуть в якості повноправних учасників змагань і за підсумками отримають медалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-