В Олімпійському домі вшанували Хижняків - спортивних героїв вересня

В Олімпійському домі вшанували Хижняків - спортивних героїв вересня

Укрінформ
Заслужені нагороди - грошові премії, дипломи та пам'ятну статуетку - президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка вручив кращому боксеру чемпіонату світу-2018 з боксу Олександру Хижняку і його батьку та наставнику Олександру Олександровичу Хижняку.

"Українські боксери давно привчили нас до перемог, повертаючись майже з кожних Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи з медалями. Приємно, що є молоді, кваліфіковані і амбітні спортсмени, які продовжують ці традиції", - зазначив у вівторок під час нагородження Сергій Бубка, передає кореспондент Укрінформу.

За словами очільника Олімпійського комітету, 22-річний полтавчанин вперше удостоєний високого визнання НОК завдяки неперевершеному виступу на чемпіонаті світу у німецькому Гамбургу. У ваговій категорії до 75 кг Олександр не залишив жодних шансів суперникам й здобув медаль найвищого гатунку.

"Взагалі цей рік видався фантастичним у кар'єрі Олександра Хижняка. Завдяки своїм блискучим виступам на міжнародній арені він встановив рекорд України за кількістю титулів, завойованих за 330 днів. Окрім золотих медалей на дорослих чемпіонатах світу та Європи, за цей період Олександр встиг виграти молодіжну першість України, дорослий чемпіонат України і молодіжну першість Європи", - наголосив президент НОК.

Сергій Бубка побажав лауреату вересня вдалого шляху до олімпійського п'єдесталу Токіо-2020, а також подякував Хижняку-старшому, відзначивши важливість успішних сімейних династій в українському боксі.

Читайте також: Боксер Хижняк занесений до Національного реєстру рекордів України

Чемпіон світу та Європи Хижняк-молодший у свою чергу запевнив, що докладе максимум зусиль для реалізації заповітної мрії - здобуття олімпійської медалі.

"До Олімпійських ігор-2020 залишилося небагато часу, але ще багато чого треба встигнути. І ми встигнемо - у нас все вийде, тому що є велике бажання, є колектив однодумців і є всебічна підтримка", - підкреслив Олександр Хижняк.

Чемпіон світу та Європи також подякував Олімпійському комітету за високу нагороду, подарувавши керманичу НОК боксерські перчатки з автографом.

Перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" Віктор Корж за дорученням очільника ФСТ "Динамо" міністра внутрішних справ Арсена Авакова вручив працівнику спортивного комітету Державної прикордонної служби Олександру Хижняку відзнаку "Почесний динамівець".

На фото: Олександр Хижняк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-