Футбол класний – результату немає

Футбол класний – результату немає

Укрінформ
«Шахтар» знову показав гідний футбол в Лізі чемпіонів, але цього разу програв «Ман Сіті» 0:2. 

В другому турі групового турніру Ліги чемпіонів «Шахтар» поступився на виїзді «Манчестер Сіті» 0:2. Голи Де Брюйне і Стерлінга в другому таймі довели перевагу англійського гранду, водночас команда Паулу Фонсеки намагалась грати на рівних і не відсиджувалась біля власних воріт.

Лише на перших хвилинах матчу «гірники» занадто притислись до власних воріт. Команда хвилювалася і прагнула звести помилки в середині поля до мінімуму. Далі «Шахтар» розбігався і показав зуби.

Читайте також: "Шахтар" програв "Манчестер Сіті" у футбольній Лізі чемпіонов

Господарі, здається, легковажно поставились до гри у відборі, і наші бразильці класно комбінували на половині поля суперника. Тайсон вміло диригував, Марлос, Фред і Бернард активно підключаються до атак і намагалися віддати гострий пас в карний майданчик. Все йшло за сценарієм Фонсеки.

Також відзначимо чітку роботу захисників «Шахтаря». Вони надійно страхували один одного, а форварди господарів постійно потрапляли у офсайди.  За такої гри «Шахтарю» важливо було не помилятися в центрі поля. Будь-який провал міг стати фатальним, і «Ман Сіті» це продемонстрував, коли Де Брюйне ледь не покарав нас за обрізку.

В цілому перші 45 хвилин – це був чудовий тайм від «Шахтаря». Була впевненість у власних силах, була чітка координація в захисті, було бажання грати у свій футбол в середині поля, врешті-решт були гострі атаки. Команда Фонсеки грала на рівних з топ-клубом Європи!

Шкода, але те, про що усі попереджали «Шахтар» в першому таймі, трапилось. Помилка Марлоса призвела до миттєвої розплати. Удар у Де Брюйна вийшов без шансів для Пятова.  

Одразу ж господарі спробували забитий другий і закрити питання з переможцем матчу. Втім, нашому чемпіону щастило. Приємно, що навіть за цих обставин «гірники» йшли вперед. Бернард і Тайсон намагалися створити гольові моменти. 

Надія на диво з’явилась, коли Пятов парирував пенальті від Агуеро. Тим паче, що «Ман Сіті» давав гостям вільно будувати свої атаки. Навіть на флангах Бутко та Ісмаїлі отримали більше свободи порівняно з першим таймом.

Ключовий епізод стався на 76-й хвилині, коли арбітр мав ставити пенальті у ворота «Ман Сіті». Стоунз зіграв відведеною від тіла рукою і перервав подачу Ісмаїлі. Суддя Жорже Соуза в цій ситуації відверто перестрахувався і промовчав. Подібна несправедливість остаточно відібрала сили у команди Фонсеки. А гол Стерлінга лише посилив гіркий присмак поразки.

Читайте також: "Манчестер Сіті" - Шахтар". Текстова трансляція

Хоч би як ми хотіли, але у другому таймі «Ман Сіті» все ж довів свій клас. Проти цієї команди мало грати у свій кращий футбол, потрібно також і багато спортивного щастя. «Шахтар» і в другому матчі ЛЧ продемонстрував неймовірно цілісну гру – з колосальною роботою та ідеями в атаці.

Однак цього виявилось замало. Аби брати очки в матчах з такими суперниками, потрібно звести власні помилки до 0% та ще й сподіватись на фортуну. На жаль, вона відвернулась, але враження від гри «Шахтаря» залишилось позитивним. У цієї команди є усе аби виходити з групи в ЛЧ.

Святослав Василик, Київ

Перше фото: http://shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-