У Торонто в суботу розпочнуться

У Торонто в суботу розпочнуться "Ігри нескорених"

Укрінформ
У Торонто в суботу, 23 вересня, офіційно відкриють треті "Ігри нескорених", у яких вперше братиме участь збірна України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, церемонія відкриття розпочнеться о 19:30 за місцевим часом (02:30 ночі 24 вересня за Києвом).

Почесними гостями на церемонії буде Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко. Захід відвідає також прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та засновник - змагань британський принц Гаррі. Делегацію США очолить Меланія Трамп.

Організатори обіцяють вразити глядачів заходом небаченого масштабу. "Під час шоу сотні учасників, у тому числі військовослужбовці Збройних сил Канади, продемонструють приголомшливі виступи, майстерно поєднані із вишуканими церемоніями Параду Націй та підняття прапора", - зазначає організаційний комітет. 

Як повідомлялося, Invictus Games ("Ігри нескорених") - це міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов'язку.

Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні. У 2016 році Ігри нескорених пройшли в Орландо (США), а у 2017 року військові спортсмени зустрічаються в Торонто. Турнір пройде з 24 по 30 вересня, участь в ньому візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.

Читайте також: Україна подасть заявку на проведення Invictus Games – Президент

До основного складу української збірної входять 15 спортсменів, усі з яких проходили службу під час антитерористичної операції. Це люди віком від 22 до 50 років з різних куточків України. Багато хто з них є кандидатом у майстри або майстром з різних видів спорту, деякі брали участь в марафонах, півмарафонах, змаганнях з тріатлону IRONMAN або в марафоні морської піхоти США.

Разом із членами основної команди, до Канади з України прилетіли і 15 резервних спортсменів. 

У Торонто українські Нескорені будуть змагатися у шести спортивних напрямках: атлетика, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, плавання, стрільба з лука, і велоспорт на шосе. Першим змаганням, у якому за перемогу боротиметься українська команда, стане атлетика, і пройде воно вже 24 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-