Україна подасть заявку на проведення Invictus Games – Президент

Україна подасть заявку на проведення Invictus Games – Президент

Укрінформ
Протягом найближчих років Україна висуне Київ кандидатом на проведення змагань «Ігри нескорених». 

Про це перебуваючи із візитом у Торонто, де цього року проходять Ігри, заявив Президент України Петро Порошенко.

«Я твердо переконаний, що найближчим часом нам вдасться провести ці фантастичні змагання у місті Києві, адже він має для цього усі можливості», - сказав Порошенко.

За його словами, подати заявку на наступний рік Україна уже не встигне, але в майбутньому це буде можливо.

«Впевнений, що найближчим часом «Ігри нескорених» будуть в Києві, і я запрошую прем'єр-міністра Трюдо бути разом з нами й супроводжувати їх», - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко про канадські візи: Ми домовилися, що відмов поменшає

Він додав, що під час спілкування із Джастіном Трюдо, вони обоє висловили «величезне захоплення силою тіла та духу наших учасників Invictus, які сьогодні вперше беруть участь у цих змаганнях».

Нагадаємо: Invictus Games – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов'язку, засновані британським принцом Гаррі. Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні. У 2016 році Ігри Нескорених пройшли в Орландо (США), а у 2017 року військові спортсмени зустрічаються в Торонто. Турнір пройде з 24 по 30 вересня, участь в ньому візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах. Цього року вперше на змаганнях буде представлена і збірна України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-