Служба безпеки попередила ФФУ про ризики матчів у Маріуполі

Служба безпеки попередила ФФУ про ризики матчів у Маріуполі

Укрінформ
Служба безпеки України поінформувала Федерацію футболу України про наявні ризики та небезпеки у випадку проведення футбольних матчів у Маріуполі.

Про це написала у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

"Служба безпеки України з урахуванням складної оперативної ситуації у районі проведення антитерористичної операції, великої кількості попереджених терористичних проявів та загроз поінформувала "Федерацію футболу України" про наявні ризики та небезпеки у випадку проведення футбольних матчів у Маріуполі. Разом з тим, у випадку прийняття такого рішення СБ України здійснюватиме всі передбачені законодавством заходи для забезпечення антитерористичної безпеки під час проведення футбольних матчів у Маріуполі на такому ж належному рівні, які і під час попередніх ігор у місті", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня у Маріуполі запланований матч 7 туру чемпіонату країни з футболу між "Маріуполем" та київським "Динамо". На цій зустрічі будуть присутні представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на чолі з першим заступником її голови Александром Хугом.

Читайте також: Ультрас "Динамо": ми з радістю поїдемо і в Маріуполь, і в інше місто

За словами президента ФФУ Андрія Павелка, перебування спостерігачів авторитетної міжнародної організації на цьому матчі стане вагомою гарантією безпечного проведення поєдинку.

Голова Служби безпеки Василь Грицак раніше повідомляв, що СБУ спільно з іншими правоохоронними органами робитиме все можливе, щоб гарантувати безпеку під час проведення футбольного матчу у Маріуполі, але 100-відсоткової гарантії в нинішніх умовах ніхто дати не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-