ЧС з легкої атлетики: Гулієв сенсаційно виграв 200 метрів

ЧС з легкої атлетики: Гулієв сенсаційно виграв 200 метрів

Укрінформ
Юлія Левченко перемогла у кваліфікації і виступатиме у фіналі стрибків у висоту.

У Лондоні триває чемпіонат світу з легкої атлетики. Сьогодні визначилися чемпіони у трьох видах програми, а Юлія Левченко пробилась у фінал стрибків у висоту. Про це повідомляє Укрінформ.

Сенсаційно завершився фінал на 200 метрів у чоловіків. «Золото» здобув азербайджанець Раміль Гулієв, який виступає за Туреччину. Час переможця – 20.09. Основний претендент на перемогу Вейд ван Нікерк з ПАР фінішував другим, поступившись Гулієву 0,02 секунди.

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Вархольм сенсаційно переміг на 400 м з бар’єрами

У потрібному стрибку титул чемпіона світу захистив Крістіан Тейлор зі США. Його краща спроба лише 17.68, хоча в цьому сезоні Тейлор стрибав за 18 метрів.

На дистанції 400 м з бар’єрами несподівано перемогла американка Корі Картер, яка обійшла на фініші свою землячку і головну фаворитку Далілу Мухаммед. Час Картер – 53.07 с.

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Українки пробиватимуться у фінал стрибків у висоту

У фіналі стрибків у висоту виступатиме лише одна українка з трьох. Юлія Левченко подолала 1.92 м з першої спроби і стала переможцем кваліфікації. Ірина Геращенко та Оксана Окуньова взяли 1.89 м, але цього не вистачило аби пробитися у медальні змагання.

Юлія Шматенко не подолала кваліфікацію в бігу на 5000 метрів. Вона фінішувала останньою у своєму забігу і показала найгірший час серед усіх учасників – 16.40,36. Прикро, бо на чемпіонаті України вона пробігла більш ніж на хвилину швидше. Не пробилася далі і Ольга Ляхова на дистанції 800 м. З результатом 2.02,07 вона лише шостою перетнула фініш у своєму попередньому забігу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-