"Динамо" покаране порожніми трибунами та штрафом

Укрінформ
Київський футбольний клуб "Динамо" наступний матч української Прем'єр-ліги проведе при порожніх трибунах.

Таке рішення контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) Федерації футболу України (ФФУ) прийняв сьогодні, 3 серпня. Про це повідомляє footballua.tv.

Причиною такого рішення стала витівка фанатів на матчі Суперкубка України проти "Шахтаря". Тоді через те, що уболівальники кидали піротехніку на поле і в напрямку гравців, арбітри двічі зупиняли матч.

За рішенням ФФУ, керівництво ФК "Динамо" ще має сплатити 115 тис грн. штрафу.

Читайте також: Увосьме - Одеса, увосьме - "Шахтар"

"Всі добре бачили, що відбувалося на матчі. Дії уболівальників "Динамо" нами були кваліфіковані як дуже серйозні порушення. На думку КДК, в цьому є найбільша вина саме клубу "Динамо". Тому рішення ми приймали, виходячи з того, що робота з уболівальниками була проведена неналежним чином.

Те, що спонукало КДК прийняти таке рішення - це дії вболівальників, пов'язані з розміщенням символіки кельтського хреста: вона не є дозволеною. Протягом 30-и хвилин ця символіка була на трибунах. Це транслювалося на всю Україну. І з цим нічого не зробили ні інспектори з безпеки, ні стюарди. На нашу думку, в цьому також вина клубу.

А ось на "Шахтар" чекає лише фінансове покарання. Вболівальники "гірників" теж палили фаєри на тому матчі, але не більше. Кидання на поле не було, так що – їм штраф у розмірі 75 тис грн.", - прокоментував рішення ФФУ голова КДК Андрій Шумілов.

Фото: sportarena

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-