Жданов назвав Всесвітні ігри у Вроцлаві найуспішнішими для України за всю історію

Жданов назвав Всесвітні ігри у Вроцлаві найуспішнішими для України за всю історію

Укрінформ
Національна збірна України у Вроцлаві мала найуспішніший виступ за весь час своєї участі у Всесвітніх іграх.

На цьому наголосив міністр молоді та спорту Ігор Жданов на прес-конференції в Укрінформі. 

"Я вітаю спортсменів і тренерів з таким видатним досягненням. У нас 5-те місце на  Всесвітніх іграх. І це дійсно найкращий результат виступів української збірної на Всесвітніх іграх. Виступали у нас 80 спортсменів, вибороли 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових - це 25 медалей, тобто практично кожен 3-й спортсмен поїхав із медаллю", - підкреслив Жданов. 

Він додав, що наша збірна посіла перше командне місце у так званих запрошених видах спорту (це кікбоксинг і гребля на ергометрах), де завоювала 7 нагород - 5 золотих і 2 бронзові. Однак ці медалі не враховуються у командний залік.

Читайте також: Україна увійшла до ТОП-5 Всесвітніх ігор: 25 нагород

Міністр особливо привітав рекордсменку Всесвітніх ігор з пауерліфтингу Ларису Соловйову, яка вперше в історії Всесвітніх ігор стала чотириразовою чемпіонкою, і розповів про інші серйозні досягнення. Зокрема, на рахунку українців 4 світові рекорди у пауерліфтингу - їх встановили Сергій Білий, Дмитро Семененко, Володимир Рисєв і Андрій Наньєв. А в тайському боксі муей-тай українці завоювали 3 золоті і 1 срібну медалі.

"Вперше ми здійснювали підготовку до Всесвітніх ігор за окремою програмою, на яку було виділено 45 млн грн. Закупили обладнання для неолімпійських ігор, яке вже давно не закуповувалося, екіпірування. Вдвічі збільшили призові", - зазначив Жданов. 

Він поінформував, що переможцям будуть виплачені призові, які на сьогодні становлять 480 тис. грн за І місце, 400 тис. грн за ІІ місце та 240 тис. за ІІІ.

"Уже 14 спортсменів разом з тренерами отримали винагороди, зокрема за підводне плавання та сумо. Найближчим часом, упродовж 4-5 днів, отримають і решта, будуть підписані накази на спортсменів і тренерів. Але отримають ті тренери, які дійсно тренували спортсменів. Всілякі "підсніжники", яких хочуть запустити, державних грошей не отримають, тому що не доклали до перемог цих спортсменів жодних зусиль", - наголосив міністр. 

Він також зазначив, що UA:Перший демонстрував ці ігри в ефірі практично в повному обсязі, і нагадав, що наступні Всесвітні ігри відбудуться у 2021 році у Бірмінгемі, США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-