ФІФА опублікувала доповідь щодо виборів чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках

ФІФА опублікувала доповідь щодо виборів чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках

Укрінформ
Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оприлюднила повний текст доповіді американського юриста Майкла Гарсії про те, яким чином Росія і Катар виграли право стати господарями чемпіонатів 2018 і 2022 років.

Доповідь опубліковано на офіційному сайті ФІФА.

«Конкурсний комітет Росії зробив доступним лише обмежена кількість документів. Це пояснюється тим, що комп'ютери, які використовуються в той час Комітетом, були взяті в оренду, а потім повернуті їх власнику після проведення торгів. Власник підтвердив, що комп'ютери були знищені в проміжний період (як, нібито, застарілі, - ред.)», - написано в частині доповіді, присвяченій Росії.

Доповідь було підготовлено Гарсією ще в 2014 році. Він залишив посаду голови слідчої палати незалежного комітету ФІФА з етики після того як, за його твердженням, федерація опублікувала лише "політично зручну версію" його розслідування, в якій з Катару знімалися всі звинувачення в корупції.

ФІФА випустила доповідь після того, як раніше у вівторок німецька газета Bild опублікувала матеріал, в якому стверджувалося про свідчення корупції при виборі Катару країною, що приймає чемпіонат у 2022 році, а також про "знищення Росією комп'ютерів", які використовувалися для заявки на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Нагадаємо: у квітні французька прокуратура допитала колишнього президента ФІФА Йозефа Блаттера у справі щодо процесу подачі заявок на проведення чемпіонатів світу з футболу в РФ у 2018 році та Катарі в 2020-му. В кінці 2015 року комітет ФІФА з етики усунув Блаттера на вісім років від футбольної діяльності. Пізніше термін був скорочений до шести років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-