Кросфіт наразі є одним із елементів бойової підготовки в армії - начальник служби ЗСУ

Кросфіт наразі є одним із елементів бойової підготовки в армії - начальник служби ЗСУ

Укрінформ
Федерації функціонального багатоборства України необхідно надати статус національної, щоб сприяти популяризації кросфіту серед цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив начальник служби фізичної підготовки і спорту Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Ігор Шлямар.

"Я говорив з президентом федерації (федерації функціонального багатоборства України - ред.) Антоном Маляренком, щоб вони отримали статус національної. Якщо вони отримають цей статус, якщо почнуть їм (спортсменам, які займаються кроссфітом - ред.) присвоювати спортивні розряди, кросфіт буде все більше і більше впроваджуватись, популяризуватись", - вважає Шлямар.

Як він наголосив, кросфіт наразі є одним із елементів бойової підготовки українських вояків і його активно впроваджують у Збройних Силах України.

Полковник Шлямар зазначив, що робота по наданню Федерації функціонального багатоборства України національного статусу вже розпочалась, "але у нас багато, скажімо так, паперотворчості, бюрократії, і воно не так легко все дається".

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня у Херсоні на міському стадіоні "Кристал" відбувся чемпіонат Сухопутних військ Збройних Сил України з функціонального багатоборства (кросфіту). У змаганнях чемпіонату взяли участь 12 команд по 5 чоловік у кожній - загалом 60 чоловік. Серед учасників - представники військових навчальних закладів, військових оперативних командувань та військових частин зі Львова, Одеси, Харкова, Рівного, Чернігова, Києва, Хмельницького, Херсона, Кременчука, Полтави. Більшість учасників цього чемпіонату брали участь в антитерористичній операції на сході України. Переможницею чемпіонату стала команда військовослужбовців з Військової академії м. Одеса. Друге місце посіла команда з Харківського інституту танкових військ (м. Харків), третє - військовослужбовці з військової частини А0222 м. Київ (окремий полк Президента України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-