Поле під Полтавою

Поле під Полтавою

Укрінформ
Людям, які приймають в українському футболі рішення, знову легше посваритись ніж домовитись. 

Скандал з переносом, а згодом і відміною, чвертьфінального матчу Кубку України між клубом першої ліги «Полтавою» та «Шахтарем» став черговим доказом того, як нашим клубам та федерації бракує комунікації та вміння домовлятись. Учасники та організатори матчу так і не змогли дійти згоди про те, де грати. Поле господарів поєдинку на полтавському стадіоні «Локомотив» забракували через неготовність газону, а грати на арені сусідів з «Ворскли» «Полтава» відмовилась.

У підсумку матч відмінили і далі проходить «Шахтар». Програли усі – вболівальники так і не дочекались футболу, команди марно готувались, телебачення відмінило трансляцію, «Полтава» нічого не заробила і на межі розформування, а наш футбол вкотре зазнав іміджевих втрат. Хто винен? Усі потроху. Керівництво «Полтави», бо вперлось рогом у власний стадіон. «Шахтар», бо усіляко підігрівав ажіотаж і не пішов на компроміс. УПЛ, бо раніше створила прецедент коли дозволила грати на куди гіршому полі в Одесі. Федерація, бо не зуміла згасити пристрасті в зародку. Журналісти, які закидали соцмережі старими фото з «вбитим» полем на стадіоні «Полтави».

Найгірше, що зараз наша футбольна спільнота розділилась на два табори і доводить одна одній, хто насправді несе відповідальність за зірваний матч. Перші звинувачують президента «Полтави» Леоніда Соболєва у самодурстві. Мовляв, потрібно було погоджуватись грати на стадіоні «Ворскли», а потім через суд та медіа вимагати відшкодування за перенесення. Адже усі бачили, що поле на «Локомотиві» погане і ніякі запевняння Соболєва про швидке відновлення газону вже не діяли. Рішення ФФУ про те, що «Полтава» порушила регламент (не підготувала поле) ще необхідно проаналізувати, але підстави для переносу все одно були.

Друга сторона конфлікту затягнула стару пісню про те, що ФФУ вкотре прогнулась під сильнішого, тобто «Шахтар». Донецький клуб натиснув і там менш ніж за добу до гри вирішили перенести матч на інший стадіон. Усі пафосні заяви гендиректора «Шахтаря» Сергія Палкіна, що «цей епізод може стати поворотним в реформуванні нашого футболу» сприймаються виключно з іронією. На їх думку, «Шахтар» хотів уникнути ризику гри на неякісному полі, вберегтися від травм, і взагалі намагався знову продемонструвати хто в домі господар.

Висновки зі скандалу наразі невтішні. Там де мав панувати закон, порядок і регламент маємо вольове рішення ФФУ, хоча остаточно сказати «ні» мали за кілька годин до матчу директор і арбітр матчу. Пан Соболєв на всю країну заявив, що розформовує «Полтаву» і запрошує завтра о 15:00 усіх гравців та працівників клубу прийти по розрахунок. І найприкріше - здоровий глузд знову оминув наших людей, які приймають рішення. У складних економічних реаліях, з ледь животіючим чемпіонатом, ми вкотре капітулювали перед емоціями і амбіціями.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-