Росію остаточно позбавили права на чемпіонат світу з біатлону

Росію остаточно позбавили права на чемпіонат світу з біатлону

Укрінформ
Рішення виконкому Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) позбавити Тюмень права приймати чемпіонату світу 2021 року набрало чинності.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі IBU.

«IBU підтверджує, що Союз біатлоністів Росії не повернув до 24 лютого право на проведення чемпіонату світу 2021 року. Наслідки такого рішення були опубліковані раніше», - наголошується в повідомленні IBU.

Де відбудеться турнір, поки не вирішено.

Виконком IBU 8 лютого запропонував Росії добровільно відмовитися від проведення чемпіонату світу. Якщо вона не оголосить про добровільну відмову до 24 лютого, то у неї автоматично буде відкликано право проведення ЧС, говорилося в рішенні виконкому.

Росія назвала рішення виконкому IBU незаконним. Відкликати право на проведення чемпіонатів світу, заявила російська сторона, може тільки конгрес IBU, який питання про ЧС-2021 в Тюмені не розглядав.

Підставою для позбавлення Тюмені чемпіонату світу з біатлону стала рекомендація Міжнародного олімпійського комітету не проводити в Росії великих міжнародних змагань до завершення розслідування про «російську допінгову програму».

Незалежна комісія при Всесвітньому антидопінговому агентстві (WADA) у своїх доповідях повідомила про існування в Росії масштабної допінгової програми, до якої залучено більше тисячі спортсменів. Раніше було вирішено не проводити етап Кубка світу з біатлону в Тюмені й юніорського чемпіонату світу в Острові, а також фінал Кубка світу з ковзанярського спорту в Челябінську.

Фото: International Biathlon Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-