Іспанський посол пояснив, чим Зозуля не догодив фанатам

Іспанський посол пояснив, чим Зозуля не догодив фанатам

Укрінформ
Ситуація з українським футболістом Романом Зозулею, якого іспанські футбольні фанати з лівими поглядами звинуватили у нацизмі, є наслідком їхнього низького культурного рівня і недостньої освіченості.

Про це заявив в інтерв'ю Укрінформу посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне

"По-перше, зауважу, що іспанські лівацькі групи чомусь вважають російського президента Путіна також лівим і з огляду на це дуже його підтримують. Це абсолютно незрозуміло, тому що Путін у жодному разі не є лівим! Окрім того, зараз у всьому світі люди багато спілкуються через інтернет і, вже маючи якусь думку, знаходять тих, хто її поділяє. В результаті у тому котлі, де вони всі варяться, з'являється якась невелика "бульбашка", яку прихильники якоїсь точки зору разом роздувають. Це стосується і ситуації з українським футболістом Романом Зозулею", - сказав Бугайо Оттоне.

Він зазначив, що невеличка група ультрас, культурний рівень яких легко можна уявити, побачила фотографію футболіста з якоюсь зброєю (ультрас "Райо Вальєкано" оприлюднили документи, в яких вказують на зв'язок Зозулі з батальйоном "Азов", а також фото, де Роман тримає зброю - ред.) і почали між собою це обговорювати. Підживлюючи один одного, вони висунули вимогу президентові клубу "Райо Вальєкано" не проводити трансфер футболіста, хоча він не має жодного стосунку до якихось екстремістських рухів.

За словами дипломата, це все відбулося тому, що футбольні фанати недостатньо освічені. Приміром, хлопців із козацькими зачісками (оселедцями або чубами) вони порівнюють зі скінхедами.

"Фанати навіть гадки не мають, що в Україні праві партії або праві течії мають підтримку менше трьох відсотків громадян, тобто вашу країну аж ніяк не можна назвати якоюсь екстремістською державою. Проте вони змішали все докупи, перекрутили, і в результаті це вилилося у дану історію. Але, підкреслю, це ніяк не може загалом характеризувати іспанське суспільство, яке так не думає, йдеться про дуже маленький його сектор, тобто про ту саму "бульбашку", - наголосив Бугайо Оттоне. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-