Ла Ліга подала в суд на 10 фанатів

Ла Ліга подала в суд на 10 фанатів "Райо" через скандал навколо Зозулі

Укрінформ
Ла Ліга подала в суд на 10 фанатів "Райо Вальєкано", які протестували проти трансферу форварда "Бетіса" Романа Зозулі у клуб.

Про це пише sportarena.com з посиланням на сайт змагань.

"Спочатку президент Ла Ліги Хав'єр Тебас говорив, що керівництво Ліги планує судитися з 17 фанатами, які висловлювали своє обурення переходом українця. Тепер же це число скорочено до 10 осіб, проте воно не остаточне і у будь-який момент до позову можуть бути включені інші особи, дії яких були зафіксовані та розцінюються як образливі", - йдеться у публікації.

8 осіб, проти яких подано позов, що брали участь в акції проти Романа на його першому тренуванні у складі "Райо" 1 лютого. Тоді вони розгорнули у тренувального поля банер, а також вигукували образливі слова на адресу Зозулі. Ще двоє дали прес-конференцію 5 лютого, представившись учасниками фанатського руху.

Нагадаємо: повідомлення про оренду до кінця сезону українського форварда обурило вболівальників "Райо Вальєкано". Ті миттєво відреагували на трансфер, вимагаючи від керівництва клубу негайно повернути українця в "Бетіс".

Причиною обурення були фотографії Роману у футболці з гербом України, а також численні факти допомоги футболіста української армії, яка воює на сході України.

Більшість із прихильників "Райо" дотримуються "лівих" політичних поглядів, а тому вбачають у діях Зозулі ознаки нацизму, затятими противниками якого вони себе позиціонують.

У результаті нападник вже повернувся в "Бетіс" і провів у складі "огірків" тренування. Тим не менш, правила не дозволяють Роману продовжити грати за андалусійців, адже він перевищив ліміт трансферів за один період переходів.

Тепер єдиною можливістю отримати ігрову практику для Зозулі є перехід в один з чемпіонатів, трансферне вікно в якому ще відкрито. Такий варіант Зозуля разом з агентами зараз вивчає.

В "Бетіс" українець встиг відіграти лише 6 матчів у чемпіонаті Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-