Порошенко відкрив у Миколаєві фехтувальний зал - найкращий у країні

Порошенко відкрив у Миколаєві фехтувальний зал - найкращий у країні

Фото
Укрінформ
В Україні відроджуються не тільки армія, але і спорт, і культура.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко на відкриті нової сучасної зали для зайнять професійним фехтуванням у миколаївській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було дуже зворушливо, і серце стискалося, коли ви, тримаючи шаблю, рапіру, співали гімн України. Це дуже символічно. Відроджується не лише українська армія, не лише українська економіка - відроджуються і український спорт, і українська культура. Ми знаходимо можливості будувати і відкривати нові театри і нові спортивні зали", - сказав Президент.

За його словами, це найкращий фехтувальний зал в Україні, а можливо, і не лише в Україні.

Глава держави висловив надію, що відкриття цього залу стане міцним фундаментом для відродження української фехтувальної школи і що в Миколаєві зросте нове покоління фехтувальників-чемпіонів.

Вже 17 січня в новому залі відбудеться перший чемпіонат.

Зазначимо, що унікальність цієї зали, збудованої з нуля, у тому, що вона має чудове освітлення та 8 фехтувальних доріжок, облаштованих за сучасними стандартами. Амортизаційний ефект доріжок зменшує навантаження на суглоби спортсменів. 

Введення в дію цієї зали дасть змогу проводити всеукраїнські збори спортсменів, а також змагання на всеукраїнському і міжнародному рівнях. За словами старшого тренера відділення фехтування на шаблях миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Ігоря Рощина, в Україні не існує аналогів цій залі.

Загалом Миколаївщина славиться своїми фехтувальними традиціями. Миколаївська фехтувальна школа виховала багатьох спортсменів, серед яких олімпійська чемпіонка Ольга Харлан. Наразі в Миколаєві цим видом спорту займається близько 600 спортсменів, а з відкриттям нової зали, сподіваються тренери, їх стане ще більше.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко прибув на Миколаївщину після робочої поїздки до Одеської області, де він представив нового очільника облдержадміністрації та взяв участь в нараді з питань децентралізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-