Кореєць виграв матч із шашок го у комп'ютера Google

Кореєць виграв матч із шашок го у комп'ютера Google

Укрінформ
Багаторазовий чемпіон із шашок го Лі Седоль після трьох поразок виграв матч у комп'ютерної програми Alpha Go. Таким чином, рахунок в партії став 3:1 на користь комп'ютера.

Про це передає портал N+1.

«У четвертій грі Лі Седолю вдалося в якійсь мірі пристосуватися до особливостей гри AlphaGo і він не дав алгоритму сформувати значну територію на гобані... Після більш ніж чотирьох із половиною годин гри AlphaGo визнала поразку, яке традиційно відзначається камінцями кольору, викладеними на гобан», - зазначається в публікації.

Кореєць Лі Седоль — професійний гравець в го, один із кращих в світі. За свою кар'єру він виграв 800 матчів і виборов понад 40 титулів.

15 березня відбудеться останній матч в серії. Вигравши три перших матчі, Alpha Go став достроковим переможцем у серії.

Програма AlphaGo розроблена компанією Google Deepmind. У жовтні 2015 року вона обіграла європейського чемпіона з го Фань Хуея в п'яти партіях із п'яти. Матч не показували публіці.

Го довгий час була занадто складною грою для штучного інтелекту, оскільки вона вимагає інтуїції. Го є однією з найстаріших настільних ігор в світі, її придумали в Стародавньому Китаї близько 2500 років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-