Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для українців у ЄС до 2026 року

Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для українців у ЄС до 2026 року

Укрінформ
Європейська комісія у вівторок, 11 червня, запропонувала продовжити тимчасовий захист для осіб, які рятувалися від російської агресії проти України, ще на рік – з 5 березня 2025 року до 4 березня 2026 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Єврокомісії (ЄК).

«Враховуючи триваючі російські атаки на цивільну та критичну інфраструктуру по всій Україні, наразі немає безпечних та довготривалих умов для повернення людей в Україну. Таким чином, Єврокомісія вважає, що причини для тимчасового захисту залишаються, і що його слід продовжити ще на один рік як необхідну та відповідну відповідь на поточну ситуацію», - заявили в ЄК.

Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для українців в ЄС з 5 березня 2025 року до 4 березня 2026 року.

«Єврокомісія представить свою пропозицію Раді міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ 13 червня. Потім Рада ЄС має офіційно схвалити цю пропозицію», - зазначили в ЄК.

Наразі майже 4,2 мільйона переміщених осіб з України користуються тимчасовим захистом в ЄС, серед яких третина – діти.

Читайте також: У Норвегії пропонують продовжити тимчасовий захист для українців до п’яти років

Як повідомлялося, з початку російського вторгнення ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Директива тимчасового захисту ЄС, що активована в інтересах громадян України, надає їм право на легальне перебування на території ЄС, на отримання базового пакета соціальних послуг та на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-