Укрінформ має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном - Карандєєв

Укрінформ має посилити роботу корпунктів у регіонах та за кордоном - Карандєєв

Укрінформ
Національне інформаційне агентство Укрінформ має посилити роботу своїх корпунктів у регіонах та за кордоном.

Про це під час зустрічі з колективом Укрінформу з нагоди представлення нового очільника агентства Сергія Череватого сказав т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Основний акцент агентства «Укрінформ» - це інформація для закордонних споживачів українських новин. В той же час ми розуміємо відповідальність і за інформаційне поле всередині країни. І хоча діяльність Укрінформу регулює законодавство про іномовлення, але Укрінформ є джерелом верифікованої інформації про події, у тому числі, для регіональної преси, регіональних медіа і інформаційних ресурсів, які працюють на українського споживача. В цьому контексті прошу Сергія Череватого звернути увагу на посилення регіональних представництв Укрінформу, створення в областях центрів генерації інформації, щоб ви справді були єдиним цілим - центральний офіс і регіональні представництва. Зараз як ніколи важлива увага до регіонів», - зазначив Карандєєв.

Окрім цього, додав він, необхідно звернути увагу на роботу закордонних корпунктів агенції.

«Вони мають стати вашим продовженням, не просто чекати, поки приїде делегація високого рівня, забезпечити інформування про перебування Президента чи Премʼєр-міністра за кордоном, але в режимі постійного часу як генерувати інформацію про нас, так і бути центрами розповсюдження інформації у відповідних країнах», - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що це завдання потребує ресурсного забезпечення, і наголосив на можливості та необхідності міжнародної співпраці у цьому напрямку.

«У нас є напрямок ресурсного забезпечення, і ще досі залишається для нас актуальним - це міжнародне співробітництво. І якраз пошук варіантів щодо колаборацій, правильних колаборацій з нашими міжнародними партнерами за кордоном є важливим напрямком активності, яку треба посилити. Можу рекомендувати вам долучити до роботи спеціалістів, які готували б комунікацію з потенційними партнерами, щоб ми могли отримувати необхідну допомогу», - сказав Карандєєв.

Також, як наголосив очільник МКІП, одним із завдань буде інформаційне забезпечення мобілізаційних процесів.

«Питання не просте, бо воно повʼязано не тільки з організаційними заходами. Воно повʼязано з людською психологією», - сказав Карандєєв.

Читайте також: Укрінформ оновлює свої розсилки

Він зазначив, що цю роботу необхідно вести інформаційно правильно, і закликав нового керівника Укрінформу звернути увагу на цей напрямок, «на формування в країні настроїв солідарності із Збройними силами серед тих, хто сьогодні може і спроможний підкріпити ЗСУ, щоб ці настрої були позитивні, щоб очікувана нашими військовими ротація відбулася якомога швидше».

Як повідомлялось, 24 травня генеральним директором Укрінформу призначили Сергія Череватого замість Олексія Мацуки, який обіймав цю посаду від листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-