Удар по типографії у Харкові: українську та міжнародну спільноти закликали підтримувати книговидання

Удар по типографії у Харкові: українську та міжнародну спільноти закликали підтримувати книговидання

Укрінформ
Генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова звернулася до української та міжнародної спільноти із закликом про підтримку українського видання після терористичного удару Росії по типографії "Фактор-друк" у Харкові.

Про це йдеться у переданому Укрінформу зверненні очільниці видавництва.

Орлова підкреслила, що "Фактор-друк" є одним із найбільших поліграфічних комплексів повного циклу у Східній Європі, в якому друкуються майже всі видавництва України.

"Це одне з ключових підприємств для книговидавничого циклу. Зупинка в роботі такого підприємства може вплинути на всю сферу книговидання в Україні, адже тут друкувались і підручники, і дитяча література, і книжки про війну, мову, історію тощо", - зазначила вона.

Тому Vivat звертається до усієї української та міжнародної спільноти із закликом поширювати в Україні й за кордоном інформацію про цю трагедію, про те, як ворог нищить українську книгу та культуру, намагається зупинити розвиток української нації.

Читайте також: Удар по типографії: російські ракети у Харкові знищили близько 20 000 книг

Також у видавництві звернулися до усіх міжнародних медіа, дипломатичних служб, організацій та спільнот.

"Ми з вами є свідками нищення європейських цінностей та демонстрації низького рівня розвитку російського суспільства. Впевнені, що ця трагедія не залишить байдужим жодного жителя цивілізованого світу, адже ми усі вже бачили подібне: нищення книг веде до занепаду моралі у суспільстві. Розповсюджуйте цю інформацію, допомагайте Україні боротися", - йдеться у зверненні.

Орлова наголошує, що підтримати українське книговидання та культуру можна: припинивши співпрацю з будь-якими російськими структурами; підвищуючи обізнаність про російські злочини проти України, особливо ті, які спрямовано проти культурної спадщини; продовжуючи спрямовувати пожертви медичним благодійним організаціям, які підтримують постраждалих від конфлікту та надсилаючи пожертви українській армії.

Читайте також: Президент відвідав місце влучання російських ракет по типографії у Харкові

Як повідомлялося, 23 травня Росія завдала удару по Харкову, одна з ракет влучила в цех "Фактор-друк". Загинули 7 людей і 22 зазнали поранень. 

Компанія "Фактор-друк" відкрила збір коштів, які будуть спрямовані на підтримку постраждалих та на відновлення поліграфічного життя.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-