Президент відвідав місце влучання російських ракет по типографії у Харкові

Президент відвідав місце влучання російських ракет по типографії у Харкові

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відвідав місце влучання російських ракет по типографії у Харкові.

Про це йдеться в його вечірньому відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Міністерство економіки України, регіональна влада Харківщини отримали всі необхідні доручення, щоб допомогти відновити роботу поліграфії в Харкові. Треба буде й загалом підтримати галузь – на державному рівні. І будь ласка, обовʼязково, якщо маєте таку можливість, самі теж підтримуйте наших українських книговидавців, українських авторів. Це важливо. Безперечно, буде терористам і наша відповідь на цей удар», - сказав Зеленський.

Президент повідомив, що відвідав місце влучання російських ракет по одному з найбільших українських видавничих комплексів у Харкові.

«Це просто жахливо: люди загинули. Мої співчуття рідним та близьким. Багато було поранених. А ще – спалені ударом книжки, знищене обладнання. Лише через знищення однієї цієї типографії втрачено близько третини щорічного друку книжок у країні», - повідомив Зеленський.

Читайте також: Президент: Військовим вдалося взяти під бойовий контроль прикордоння Харківщини

Як наголосив глава держави, «російський терор постійно доводить, що їхня ціль – повна руйнація України і всього життя тут, на нашій землі, усього, що дозволяє людям бути людьми».

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Росія завдала удару по Харкову та області. Внаслідок удару на друкарському підприємстві в Харкові семеро осіб загинули, 21 отримав поранення. У паперовому цеху виникла масштабна пожежа.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-