Українські релігійні діячі розповіли у Бразилії про агресію РФ

Українські релігійні діячі розповіли у Бразилії про агресію РФ

Фото
Укрінформ
Делегація Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій провела у м. Бразиліа зустрічі з представниками християнських церков, уряду та парламенту Бразилії та розповіла їм про обстріли українських міст російськими військовими, вбивства мирних людей та руйнування цивільної інфраструктури, релігійні переслідування на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляється на сайті ВРЦіРО, передає Укрінформ.

«Ми бачимо очевидний розрив між сприйняттям мільйонів бразильських християн та поточною політичною позицією стосовно України. З одного боку - щира підтримка, гарячі молитви і готовність допомагати. З іншого - обережні дипломатичні висловлювання і брак розуміння. З церковної сторони ми прагнемо розширювати співпрацю з церквами Бразилії і мобілізувати величезну духовну потугу на підтримку України, яка обов’язково проявиться в політичних діях на підтримку України», - сказав заступник голови Всеукраїнського союзу церков ЄХБ, пастор Ігор Бандура під час заходу «Церкви моляться за справедливість і мир», який був організований регіональним офісом Бразильського біблійного товариства (ББТ). В цьому заході взяли участь представники багатьох християнських церков столиці Бразилії.

Також делегація ВРЦіРО зустрілася з генеральним директором з питань Європи Міністерства закордонних справ Бразилії Флавіо Голдманом. Українські релігійні діячі поінформували про жахливу війну, яку розв’язала Росія проти України, про злочини проти людяності, передали генеральному директору доповідь «Вплив російського вторгнення на релігійні громади в Україні» та відзначили важливість участі Бразилії на високому рівні в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

Також вони запросили Голдмана з бразильськими дипломатами до України.

«Запрошуємо Вас з групою сміливих дипломатів до України, побачити на власні очі жахіття війни, терору, який чинить російська армія, почути голоси людей, у яких ворог вкрав життя, вбивши дорогих їхньому серцю. Зустрітися з мужнім українським народом, який самовіддано бореться за свою свободу і право жити у вільній демократичній країні. Це допоможе нам з вами мати глибше розуміння і усвідомлення, яку небезпеку несе російська загарбницька війна не лише Україні, а й усьому світу», - сказав у своєму виступі від імені делегації заступник генерального секретаря Українського біблійного товариства, пастор Анатолій Райчинець.

Читайте також: Всеукраїнська Рада Церков про «білий прапор» Папи: Ніхто не змусить наш народ здатися

Крім того, українські релігійні діячі зустрілися з першим віцепрезидентом Комісії у закордонних справах та з питань національної безпеки Палати депутатів, конгресменом Генералом Жирау та запросили його з групою бразильських парламентаріїв відвідати Україну і закликали докласти зусиль, щоб Бразилія взяла участь в Глобальному саміті миру на належному рівні.

Генерал Жирау своє чергою запевнив, що звертатиметься до президента Бразилії з приводу участі в Глобальному саміті миру та пообіцяв ініціювати візит в Україну групи бразильських парламентаріїв ближчим часом.

Як повідомлялось, Глобальний саміт миру пройде 15-16 червня у Швейцарії.

Фото: vrciro.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-