Першого заступника директора НАБУ відсторонили через розслідування можливого витоку інформації

Першого заступника директора НАБУ відсторонили через розслідування можливого витоку інформації

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України для забезпечення обʼєктивного досудового розслідування за фактом ймовірного витоку інформації через можливий конфлікт інтересів від виконання посадових обов’язків відсторонили першого заступника директора бюро.

Як передає Укрінформ, про це НАБУ повідомило у Телеграмі.

«Для забезпечення обʼєктивного досудового розслідування, розпочатого за фактом ймовірного витоку інформації, наказом директора НАБУ за відповідною заявою про можливий конфлікт інтересів усунуто першого заступника директора НАБУ від виконання посадових обов’язків та керівництва, закріпленими у внутрішніх документах напрямами та підрозділами», - ідеться у повідомленні.

У бюро зазначили, що громадськість будуть інформувати про перебіг та результати досудового розслідування.

Також у НАБУ наголосили, що керівництво та колектив бюро максимально зацікавлені в проведенні повного, всебічного та неупередженого розслідування за цим фактом.

Читайте також: НАБУ та СБУ проводять обшуки в Державній судовій адміністрації

Як повідомляв Укрінформ, у НАБУ підтвердили початок досудового розслідування щодо можливого витоку інформації.

Раніше у САП поінформували, що здійснюють процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 Кримінального кодексу щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками бюро. За даними САП, відповідна справа була розпочата після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

В антикорупційній прокуратурі запевнили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. За інформацією прокурорів, у цій справі здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

За інформацією у ЗМІ, представники САП та Нацполіції прийшли з обшуками до Національного антикорупційного бюро у межах розслідування про витік інформації щодо "Великого будівництва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-